sigurnost na cesti

Tyregrip podloga se pokazala kao izrazito kvalitetan i pouzdan sigurnosni element u prometu

VIŠE IZ RUBRIKE

''tajergrip'' podloge

Završeno postavljanje tyregrip protukliznih podloga

Grad Karlovac brine o sigurnosti svojih građana, a ponajviše o sigurnosti onih najmlađih, poručuju iz gradske uprave. Tako je proteklog tjedna završeno postavljanje Tyregrip protukliznih ploha. Tyregrip protuklizne podloge dio su projekta fonda Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske. Cilj projekta je poboljšati uvjete prometa u gradovima s posebnim naglaskom na povećanje sigurnosti pješaka i biciklista.

Tyregrip podloge utječu na brzinu kretanja motornog vozila te ujedno povećavaju stabilnost motornog vozila prilikom usporavanja i zaustavljanja neposredno prije pješačkog ili biciklističkog prijelaza. Kako bi se podloge postavile na potrebna mjesta koriste se statistički podaci prometnih nesreća i nezgoda, te je u slučaju Karlovca uzeta i mikrolokacija s opasnim zavojem. Nakon analize podataka utvrđene su lokacije na kojima su postavljenje Tyregrip protuklizne podloge; Ulica 13. srpnja (Most specijalne jedinice policije GROM), Ulica Rakovac, Ulica kralja Petra Krešimira IV., Domobranska ulica, Ulica Ljudevita Gaja, Trg bana Petra Zrinskog, Ulica Vladka Mačeka, Ulica Banija te zavoj na Mostanju.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 320.748,000 kuna te se provodi u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, pri čemu Ministarstvo sufinancira projekt 70%, a grad Karlovac 30%. Dosadašnje korištenje Tyregrip podloga te njihova otpornost na različite vremenske uvjete i dugi vijek trajanja, pokazuju se kao izrazito kvalitetan i pouzdan sigurnosni element u prometu.