Prvi Karlovački

Tvrtka Flammifer iz Ozlja isporučila vatrogasne čamce za potrebe pet županija

03.09.2019

Županija

Vrijednost plovila je 750 tisuća kuna, a do sada ih je već isporučeno 13

U prostoru tvrtke Flammifer u Ozlju danas je održana primopredaja vatrogasnih čamaca koje je Hrvatska vatrogasna zajednica nabavila za potrebe pet županija. Čamce će dobiti vatrogasnih zajednica Varaždinske, Virovitičko-podravske, Brodsko-posavske, Zagrebačke i Požeško – slavonske županije. Ukupna im je vrijednost 750 tisuća kuna . Primopredaji je prisustvovao i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Ovo je nastavak suradnje i opremanje vatrogasaca ovakvim plovilima jer se zaista za njima pokazala potreba na poplavnim područjima Karlovca te slivova Save i Drave gdje će plovila biti i raspoređena. Potreba za njima se naročito pokazala u vrijeme prvih udara kada je i najveća potrebna za pružanjem  pomoć građanima. Vatrogastvo kao organizirana operativna snaga to najbolje pokazuje. S ovakvim načinom opremanja nastavit ćemo i dalje, tako da ih imamo u svim postrojbama.

Do sada je isporučeno 13 čamaca vatrogasnim zajednicama.

Čamci su konkurentni i u europskim i u svjetskim okvirima. Duljina im je 6 metara s motorima od 30 i 50 KS i već su se do sada pokazali vrlo učinkoviti kod intervencija u poplavama. Izrađeni su od aluminija čime su otporni na udarce, kapaciteta su 9 osoba ili 1.300 kilograma i dosta se koriste u Hrvatskoj za sada, rekao je direktor tvrtke Flammifer Goran Žugec.

Primopredaji je prisustvovala i ozaljska gradonačelnica Gordana Lipšinić. (m.m.)

Foto: i.č.