U nastavku projekta Rumobil tijekom ožujka i travnja bit će organizirane vožnje četiri izletnička vlaka

Turistički vlak Rumobil i ove godine će voziti iz Zagreba i Karlovca za Ozalj – prvi kreće 23. ožujka

VIŠE IZ RUBRIKE

    Turistički vlak Rumobil pokazao se kao odličan projekt, koji je u Ozalj doveo nekoliko stotina izletnika iz Zagreba i Karlovca pa će na izletničke rute voziti i ove godine. Prvi puta u subotu 23. ožujka, kada je putovanje posvećeno Slavi Raškaj, jednoj od najvećih hrvatskih slikarica svih vremena. Program „Putevima Slave Raškaj“ sadrži turistički obilazak grada Ozlja, Starog grada i Zavičajnog muzeja Ozalj te posjet grobu Slave Raškaj u dvorištu crkve Sv. Vida, uz stručno vodstvo. Drugo putovanje posvećeno Slavi Raškaj predviđeno je za 30. ožujka.

    U nastavku projekta Rumobil tijekom ožujka i travnja bit će organizirana još dva izletnička vlaka.

    Tijekom travnja organizirani su programi „Proljetna buđenja u Jaškovu“ i posjet manifestaciji „Oldschool desant na Ozalj“. Na atraktivnoj lokaciji u dvorištu kurije gdje se nalazi Centar za pružanje usluga u zajednici u Jaškovu, 13. travnja bit će organizirane kreativne radionice - izrada skulpture od slame, izrada štrudle, izrada detoksikacijskih krema, degustacija prirodnih sokova te predstavljanje lokalnih proizvođača hrane i OPG-ova.

    - Ozaljsko okupljanje ljubitelja vintage životne filozofije na obali rijeke Kupe ima kultni status. Pridružite se 27. travnja zaljubljenicima u stare automobile, bicikle i motore iz Hrvatske i susjednih zemalja te uživajte u programu i druženju koje je organizirano na kupalištu s pogledom, a fakultativno posjetite i Zavičajni muzej Ozalj, pozivaju iz Grada Ozlja.

    Prvi ovogodišnji Rumobil kreće 23. ožujka iz Zagreba u 9:52, a iz Karlovca u 11:07 sati. Povratak iz Ozlja je u 17:10 sati. Cijena je 40 kuna za relaciju Zagreb-Ozalj-Zagreb, a 20 kuna za Karlovac-Ozalj-Karlovac, dok je putovanje besplatno za djecu do šest godina starosti. (vb)