Prvi Karlovački

Turistički tjedan u Karlovcu: slastice od jagoda u TUŠ-u, turistička tura o pčelama, eko subote u Aquatici

Autor: Marta Marinović

12.05.2022

Turizam

Od danas pa sve do nedjelje u Karlovcu brojni događaji za obitelj i prijatelje.

Žitna lađa Zora očekuje vas danas u 17 sati na plovidbi uz vođenje i priču o žitnom putu i Karlovcu na engleskom jeziku pod nazivom Historical Boat Tour, a kako ne bi manjkalo opuštanja na Kupi lađarski izleti organizirani su i u subotu i nedjelju s polaskom u 11 sati iz pristaništa u Brođanima.

U petak, 13. svibnja od 10 do 12 sati u dvorištu Trgovačko-ugostiteljske škole Karlovac učenici i njihovi mentori pripremat će slastice i bezalkoholna pića od jagoda. Na jelovniku će se tako naći mini torte, panna cottu, palačinke, frape i još puno toga.

Ovu subotu na rasporedu je jedna sasvim posebna tura u kojoj glavnu ulogu imaju pčele. Karlovački put pčela jedna je u nizu besplatnih turističkih tura za individualne posjetitelje. Polazak ture je u 11 sati ispred Paviljona Katzler. Obavezna najava na sve Proljetne ture je na: vodici.karlovac@gmail.com / 098 246 584 (sms, viber, WhatsApp) / ili putem obrasca.

U subotu od 11 do 12,30 možete se opustiti na Trgu Aquatike dok djeca uče o mimikriji na radionici „Tko se nije skrio?“ u sklopu Eko subota u Aquatici. U večernjim satima otvaramo sezonu svirki na šetnici uz Koranu pa se tako ove subote od 17 do 19 sati prepustite glazbenim zvucima uz nastup benda „The Gigsons“.

Izložbom kamene plastike iz fundusa Arheološkog odjela Gradskog muzeja Karlovac prikazan je segment kamene baštine šireg karlovačkog područja. Izložbu možete razgledati u radno vrijeme Gradskog muzeja Karlovac. Na Starom gradu Dubovcu možete pogledati  izložbu slavenske mitologije „Priče, pjesme, tajne“. U izlozima Paviljona Katzler još ovaj vikend dostupna je izložba “Slovo o Karlovcu”.