KAZUP

Turistički radnici Karlovačke županije na sajmu Alpe Adria u Sloveniji

VIŠE IZ RUBRIKE

Dobra priprema za nadolazeću predsezonu

Karlovačka županija prepoznata kao destinacija aktivnog turizma

Turistička Zajednica Karlovačke županije, zajedno s predstavnicima lokalnih turističkih zajednica, sudjeluje na sajmu „Alpe Adria 2024“, koji se od danas do 3. veljače, održava u Ljubljani.

Sajam se održava po 34. put, a posvećen je turizmu, kampingu i karavaningu te promiče zeleni i održiv turizam i pruža široku paletu ponuda za putnike, sportaše, planinare i aktivne rekreativce, trkače, bicikliste, ribiče te ljubitelje adrenalinskih sportova.

Stoga je Karlovačka županija, kao destinacija prepoznata kao destinacija aktivnog turizma, naišla na veliko zanimanje posjetitelja.

-Interes publike je izniman, što nas motivira da nastavimo promovirati naše prekrasne destinacije i stvarati nezaboravna iskustva za posjetitelje iz Slovenije i šire. Sudjelovanje na ovom sajmu je sjajna prilika da se upoznamo s turističkim trendovima te da se još bolje pripremimo za nadolazeću predsezonu, rekao je Željko Fanjak, direktor regionalne Turističke zajednice Karlovačke županije.

Tijekom sajma, predstavnici TZ Karlovačke županije odgovorit će na brojna pitanja potencijalnih turista, fokusirajući se na preferencije slovenskih gostiju i interesantne destinacije.

Inače, u razdoblju od 2022. do 2023. godine zabilježen je blagi porast dolazaka slovenskih turista u Karlovačku županiju. Broj dolazaka povećao se s 3.857 u 2022. na 4.100 prošle godine. Paralelno s tim, primjetan je i rast broja noćenja, što ukazuje na produženje prosječnog trajanja boravka.