Turistička zajednica grada Karlovca

Turistički promet u Karlovcu u srpnju bolji od prošlogodišnjeg, ali i od rekordnog iz 2019. godine

VIŠE IZ RUBRIKE

Odlični pokazatelji

Glavninu gostiju u srpnju činili su strani gosti i oni su ostvarili 82 posto ukupnog turističkog prometa, a osim gostiju iz Poljske, Njemačke, Češke..., vratili su se i gosti sa istočnih tržišta

Turistički pokazatelji broja noćenja i dolazaka u gradu Karlovcu za srpanj ove godine bolji su u odnosu na srpanj protekle godine, pa čak i u odnosu na srpanj referentne 2019. godine. Potvrdila nam je to direktorica karlovačke Turističke zajednice, Marina Burić.

-U gradu Karlovcu je u srpnju ove godine ostvareno ukupno 13.842 noćenja, te 8.772 dolaska. Kada govorimo samo o turističkim noćenjima, onda je naravno broj nešto manji i radi se o 12.196 noćenja. U srpnju, glavninu gostiju činili su strani gosti i oni su ostvarili 82 posto ukupnog turističkog prometa. Generalno gledajući, srpanj je u odnosu na prošlogodišnji srpanj, bolji 2,5 posto. Kada uspoređujemo srpanj sa referentnom 2019. godinom, onda su rezultati još bolji što nas zaista veseli. Imamo čak 10 posto više noćenja nego u srpnju 2019. godine i vjerujem da će od ove godine, 2023. godina postati nova referentna godina, istaknula je Burić.

Burić je otkrila i kako su turisti koji dolaze u Karlovac osim domaćih i gosti iz Poljske, Njemačke, Češke i Republike Koreje.

-Eto, nakon pandemije, vratili su se i gosti sa istočnih tržišta. Također, ukupno od početka godine u Karlovcu je ostvareno više od 52 tisuće noćenja što predstavlja indeks od gotovo 126, a što znači da imamo za četvrtinu bolje rezultate u odnosu na prošlu godinu. Kada uspoređujemo cjelogodišnji turistički promet sa 2019. godinom, onda smo bolji za 11,5 posto. Udio stranih gostiju je i u cjelogodišnjem prikazu 80 posto, naglašava Burić.