Prvi Karlovački

Turistički aduti Karlovca predstavit će se brojnim gledateljima u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj

Autor: Ivica Pilaković

16.05.2022

Turizam

Turistička zajednica grada Karlovca ugostila poznatu njemačku produkcijsku kuću Blue Planet

Tijekom jutra snimljeni su kadrovi za TV reportažu za njemačko tržište na Starom gradu Dubovcu, u Aquatici, na Foginovom kupalištu, šetnici uz Koranu, u Vrbanićevom perivoju, Zvijezdi, Promenadi i uz Miljokaz. Početni kadar reportaže od 20-ak minuta koja će prikazati ljepote Karlovačke i Ličko-senjske županije snimljen je upravo u Karlovcu. Reportažu koprodukcijski potpisuju hrvatski Pointers travel i berlinski Blue Planet koji  više od dva desetljeća producira promotivne filmove iz više od 70 svjetskih destinacija. 

Ova TV reportaža će biti prikazana na mnogim TV kanalima kao što su N-TV, Apple TV, Samsung TV Plus, TV Berlin, More than sport TV, Rhein Main TV, Amazon Prime od Demand, Anixe, RTL – Mediathek-online i dr. te online platformama na kojima će biti emitirana više od 40 puta upravo na DACH tržištima ali i šire. Ljepote Karlovca bit će tako prezentirane kroz jedinstven format promotivnog filma gdje će poznati njemački glumac Oliver Horner gledatelje upoznati s najatraktivnijim lokacijama našeg grada.

-Ovo nam je četvrta produkcija s Blue Planet renomiranom njemačkom kućom a format se pokazao kao iznimno uspješan. Kratkom reportažnom formom uz poznato lice, Olivera ispričat ćemo zanimljivu priču od Hrvatskoj, istaknuo je Krunoslav Weinpert, hrvatski producent i direktor tvrtke Pointers Travel.

-Zahvaljujući izvrsnoj suradnji s okolnim destinacijama te našim partnerima u Karlovcu, Slatkovodnom akvariju –  Aquatika, Muzejima grada Karlovca te Udrugom turističkih vodiča Bastion, predstavili smo Karlovac na tržištu koje nam je visoko u strukturi ostvarenih noćenja. Vjerujemo da će kroz ovu reportažu gosti s njemačkog govornog područja pronaći razlog za duži ostanak u našem gradu te da ćemo inspirirati i nove posjetitelje jedinstvenim destinacijskim sadržajima, izjavila je direktorica Turističke zajednice grada Karlovca Marina Burić.