Turistička tura, Eko subota, plovidba Žitnom lađom, izložbe i nezaobilazne slastice očekuju vas u Karlovcu i ovog vikenda

VIŠE IZ RUBRIKE

  Ovog produženog vikenda u Karlovcu neće nedostajati događanja, a vi odaberite doživljaj za sebe. Danas već od 10 sati u dvorištu Trgovačko-ugostiteljske škole uživajte u natjecanju mladih barmena u spravljanju šarenih koktela na Junior barmen cupu, a sve to umjesto gastro eventa „Rižoto“.

  Sutra, u subotu možete se pridružiti besplatnoj turističkoj turi  „Šetnja Zvijezdom“. Polazak ture je u 11 sati ispred Paviljona Katzler. Obavezna najava je na: vodici.karlovac@gmail.com / 098 246 584 (sms, viber, WhatsApp) / ili putem obrasca: https://forms.gle/GYed9ET1AeHD3sPdA .

  Eko subota u Aquatici od 11 do 12,30 sati nudi zabavu i radionicu na temu „Od izvora do ušća. Kroz edukacijsku igru djeca će upoznati dijelove rijeke i njene stanovnike te će saznati gdje žive koje vrste riba i školjkaša. Zbog najavljene kiše odgađa se predviđena svirka na šetnici uz Koranu.

  Žitna lađa Zora i ovog vikenda očekuje vas ako ste raspoloženi za laganu plovidbu. Priču o žitnom putu i Karlovcu možete doživjeti u subotu, nedjelju, ali i u ponedjeljak 30.05. s polaskom u 11 sati iz pristaništa u Brođanima.

  Izložbom kamene plastike iz fundusa Arheološkog odjela Gradskog muzeja Karlovac prikazan je segment kamene baštine šireg karlovačkog područja. Izložbu „Lapidarij“ možete razgledati u radno vrijeme Gradskog muzeja Karlovac. Izložbom „Priče, pjesme, tajne“ na Starom gradu Dubovcu ispričana je stara priča o mitskom paru čiji je odnos utkan u našu stvarnost kroz izmjenu godišnjih doba, vrijeme plodnosti i mirovanja vegetacije, o paru bez kojeg ne bi bilo života na Zemlji kakav danas poznajemo, a sve to kroz fotografije Dinka Neskusila i predmete iz etnografskih zbirki Muzeja. U Galeriji Vjekoslav Karas čeka vas hrvatski trijenale akvarela, jedina nacionalna izložba posvećena predstavljanju akvarela u suvremenom hrvatskom slikarstvu. U izlozima Paviljona Katzler možete pogledati izložbu povodom Međunarodnog lutkarskog festivala „InPut Fest Karlovac“.

  Ne zaboravite uz bogat vikend-repertoar kušati Slane i slatke delicije s jagodama, ali i pića spravljena u karlovačkim restoranima i slastičarnicama.