Prvi Karlovački

„Tulum kišnih razdraganaca“ napunio dvoranu Aquatike i oduševio sve prisutne

01.12.2019

Mozaik

Glazbeni nastup i promocija slikovnice za djecu „Tulum kišnih razdraganaca“ napunili su danas dvoranu Aquatike.

Na tulumu su brojna djeca i njihovi roditelji pjevali, plesali i igrali se.

Autori projekta su Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle koji su snimili album za djecu ‘Kišni razdraganci’, a uz dječju glazbenu priču donose i vizualno ostvarenje glazbenih ideja-istoimenu slikovnicu koja je nastajala u priči o nestašnim Kišnim razdragancima, autorice Lane Letović Perčin.

Rijeka je grad koji u svojoj tradiciji ima rock ‘n roll pa smo željeli tu pozitivnu energiju prenijeti i na nove naraštaje. Kišne razdragance smo zamislili kao male patuljke koji se kližu po stablima punim kiše i listićima punim kiše i uopće im ta kiša ne smeta, nego što kiša više pada, to su oni sretniji. A kiša inače odnese sve ono što je loše, ružno i negativno, poručio je Damir Martinović Mrle, inače poznati glazbeni umjetnik i basist grupe Let3, te dodao kako je Rijeka inače poznata po puno oborina i puno kiše.

Na projekt se osvrnula i poznata pjevačica i Mrletova životna suputnica Ivana Mazurkijević rekavši kako je Aquatika s ribama za scenografiju i interakciju koju su zamislili prekrasna te dodala:

Mi bismo voljeli u djecu što prije infiltrirati našu vrstu glazbe, a ta glazba je malo energičnija, nije uspavana nisu Zvončići, ali  prisutne su sve teme djece oko nas, istaknula je između ostalog Mazurkijević. (sl)