Prvi Karlovački

Trojica počinitelja prometnih prekršaja uhvaćeni i dovedeni na nadležni sud

Autor: Branko Obradović

27.09.2021

Crna kronika

Krađa cigareta na području Draganića

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je pet  kaznenih djela, jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira u Karlovcu i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom. Policijska službenica za odnose s javnošću Katarina Nadia Požega izdvojila je sljedeće.

U razdoblju od 17. do 26. rujna nepoznati počinitelj je u dva navrata iz prostorija skladišta trgovačkog društva na području Draganića otuđio cigarete u vrijednosti većoj od 6000 kuna.

Jučer su na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog dovedena trojica višestrukih počinitelja prekršaja tzv. „recidivisti“ koji su u večernjim satima 25. rujna kontrolirani u prometu. Policijski službenici su u naselju Gorinci, općina Generalski Stol, utvrdili da osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,94 g/kg upravlja 38-godišnjak. Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 60 dana uvjetno na 12 mjeseci i osam mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom.

Također su i na području Karlovca policijski službenici utvrdili da osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,80 g/kg upravlja 38-godišnjak. Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 32 dana  i 12 mjeseci  zabrane upravljanja motornim vozilom.

Na području Duge Rese policijski službenici su utvrdili da osobnim automobilom zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,86 g/kg i prije stjecanja prava na upravljanje upravlja 34-godišnjak. Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 60 dana, novčanu kaznu od 4.200 kuna i 12 mjeseci  zabrane upravljanja motornim vozilom.