PU karlovačka

Trojica muškaraca osumnjičena za proizvodnju i prodaju droge

VIŠE IZ RUBRIKE

Nasadi, kao i stabljike su uništeni

Pronađen kontejner - hladnjača u kojem su osumnjičeni skladištili ukupno 402 plastične kašete i 87 kartonskih kutija sa cvjetnim vrhovima biljke konoplje s postotkom THC-a većim od 0,2 %, ukupne mase od oko 1500 kilograma

Policijski službenici Policijske postaje Ogulin dovršili su opsežno kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca u dobi od 26, 56 i 39 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Muškarce se sumnjiči da su svjesno i namjerno osnovali trgovačko društvo s međusobno dogovorenim ulogama i podjelom poslova u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi.

Zajednički su, djelujući svatko u svojoj ulozi, radi uzgoja i prodaje biljaka konoplje, tijekom travnja 2023. godine sklopili poslovnu suradnju s drugim trgovačkom društvom od kojeg su unajmili zemlju i uslugu pripreme zemlje, navodnjavanja i brige oko biljaka, na katastarskim česticama, površine 3,951 ha, na području općine Plaški.

Tijekom lipnja 2023. godine na navedenim česticama izvršili su sadnju oko 14.000 stabljika konoplje od čega je većina biljka u cvatu ostvarila postotak THC-a veći od 0,2 %, a što je u suprotnosti sa Zakonom o suzbijanju zlouporabe droga, a čiji su produkti, cvjetni vrhovi bili namijenjeni daljnjoj neovlaštenoj prodaji.

Izvršenim očevidom te prilikom pretrage doma i drugih prostora, u poslovnom prostoru trgovačkog društva pronađen je kontejner - hladnjača u kojem su osumnjičeni skladištili ukupno 402 plastične kašete i 87 kartonskih kutija ispunjenih cvjetnim vrhovima biljke konoplje s postotkom THC-a većim od 0,2 %, ukupne mase od oko 1500 kilograma, a koji cvjetni vrhovi su pobrani s gore navedenih katastarskih čestica te uništeni, kao i stabljike, ostaci posađenih biljaka konoplje.

Osumnjičeni su proizveli i posjedovali tvari - cannabis marihuanu, namijenjenu daljnjoj neovlaštenoj prodaji i stavljanju u promet te je protiv svih osumnjičenika zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu proslijeđena kaznena prijava.