TripAdvisor, jedna od najpopularnijih aplikacija i kod karlovačkih turističkih djelatnika

VIŠE IZ RUBRIKE

  Dvije najpoznatije turističke aplikacije TripAdvisor i Google maps predstavljene su danas djelatnicima karlovačkih hotela, hostela, restorana, putničkih agencija i atrakcija u Aquatici.

  -Aplikacije nude konkretne upute kako ih koristiti u kontekstu promidžbe turističkih djelatnosti. Obje su platforme jako snažne jer dovode turiste u pojedini objekt, atrakciju. Ipak, aplikacije su vrlo slabo poznate, odnosno, krajnji korisnici ne znaju kako ih iskoristiti kako bi povećali broj turista. S druge strane, oni koji znaju koristiti obje platforme imaju i bolje rezultate, kazao nam je voditelj edukacije Vedran Pražen.

  Platforma TripAdvisor omogućava korisnicima veći domet željene publike.

  -Veliki broj turističkih objekata većinu vremena troši na promidžbu putem društvenih mreža koje funkcioniraju tako da prije nego što želite objaviti, morate skupiti željenu publiku. Kada nešto objavite na TripAdvisoru, onda to vide svi oni koje zanima destinacija, nadodao je Pražen.

  Navedena aplikacija svojim prisustvom kod karlovačkih turističkih djelatnika stvara dodatan prostor za promidžbu aktivnosti i samog grada. Prema reakcijama polaznika, TripAdvisor je i više nego dobrodošla platforma.

  -Prva očekivanja koja smo imali u vezi ovog projekta su već ispunjena, a to je dolazak na edukaciju naših dionika s područja grada Karlovca koji su prepoznali da znanja nikad dovoljno. Ovo je posebno znanje koje je njima, a i svima nama potrebno. Zaista očekujemo iz Turističke zajednice da će polaznici dobiti konkretna znanja kroz operativnu radionicu kako bi svatko do njih unaprijedio svoje poslovanje te kako bi Karlovac dobio vidljivost koju svojom kvalitetom zaslužuje, istaknula je direktorica Turističke zajednice Grada Karlovca, Marina Burić.

  Aplikacija TripAdvisor jedna je od najpopularnijih među turistima, besplatna je i lako dostupna.(ma)

  foto: i.č.