Priopćenje Građanske inicijativa ProbudiKa

Trilogija o Ulici Luščić – Možda se ipak probude - III. Dio

VIŠE IZ RUBRIKE

  Trilogija o Ulici Luščić – Možda se ipak probude  - III. Dio

  Tko o čemu? Građanska inicijativa ProbudiKa o Ulici Luščić! Da se ne ponavljamo, da si ne budemo dosadni, da ne plagiramo sami sebe, da ne nabrajamo pritužbe, prigovore, apele i molbe naših sugrađana, postavit ćemo samo jedno konkretno pitanje na koje bi bilo ljudski, moralno i politički zrelo pružiti isto tako konkretan odgovor, ma koliko god on svojim sadržajem bio dalek toliko potrebnoj rekonstrukciji ili bilo kakvim ad hoc zahvatima usmjerenim ka poboljšanju elementarne sigurnosti prometovanja ili pješačenja istom.

  Nadležni i odgovorni, molimo Vas, iskreno  odgovorite i građanima i nama, da li se u tekućoj godini planiraju bilo kakvi zahvati duž Ulice Luščić, a s ciljem kako bi ista postala ništa više od jedne prosječne gradske ulice? Naime, osluškujući građane, koji Ulicom Luščić svakodnevno prometuju ili pješače, putem naših prethodnih priopćenja apelirali smo da se učine barem određni zahvati koji bi pridonijeli promtenoj sigurnosti te po život opasne ulice. Ovim putem nećemo ulaziti u pravila struke za koju nismo kvalificirani, ali ćemo svakako ponoviti da su po pitanju ove sporne ulice najbolji vještaci cestovne infrastrukture upravo naši sugrađani koji ju svakodnevno koriste, a njihov elaborat, nalaz i mišljenje je da je ista opasna. Gospodo, zaista je opasna! Pisali smo u prethodnim priopćenjima kako je neadekvatno osvijetljena, kako nema adekvatne pješačke staze, gdje je nužno iscrtati na kolniku pješački prijelaz sa svom potrebnom signalizacijom itd. Molimo vas, pročitajte ista jer su plod razgovora s našim sugrađanima.

  Slijedom navedenog, podsjećamo da se pravo na  lokalnu i područnu (regionalnu) sa­moupravu ostvaruje putem lokalnih i područnih (regionalnih) tijela koja su sastavljena od članova izabranih na slobodnim i tajnim izborima, na temelju neposrednog, jednakog i općeg biračkog prava. Građani mogu i neposredno sudjelovati u upravljanju lokalnim poslovima putem zborova, referenduma i drugih oblika neposrednog odlučivanja u skladu sa zakonom i statutom, a mi pak s druge strane ispred GI ProbudiKa ne kršimo zakone ni statute ako Vam poručujemo da se toplo nadamo i uzdamo u onu staru narodnu „treća sreća“.

  Pronaći ćemo put ili ćemo ga napraviti, izustio je svojedobno Hanibal. Gospodo, mi „put“ imamo, samo ga je potrebno adekvatno „urediti“, a vaš uspjeh jednostavno podrazumijeva dobro obavljanje uobičajenih potreba lokalne zajednicde. Ovo je upravo jedna od takvih potreba. 

  Za GI #ProbudiKa   Alen Kristović,Goran Turk i Livija Hrastovčak