Prvi Karlovački

Tribina o izgubljenoj i pronađenoj umjetnosti na Maloj sceni

Autor: Marta Marinović

24.07.2020

Karlovac

Na Maloj sceni u utorak. 28. srpnja u 19 sati održat će se tribina „Izgubljena/pronađena umjetnost: Razgovor s Anđelom Žapčić i Anamarijom Ami Podrebarac“.

Tribina „Izgubljena/pronađena umjetnost“ zamišljena je kao „follow-up“ rasprava o izložbi Lost/Found Archive, koju je KA-MATRIX organizirao u Galeriji ZILIK od 27. lipnja do 8. srpnja Lost/Found Archive umjetnički je projekt stvaranja fizičke i virtualne zbirke predmeta koje su njihovi originalni vlasnici izgubili, a koji su potom pronađeni u javnom prostoru, kojim se propituje percepciju umjetnosti i kulturne predodžbe javnog prostora, vlasništva, gubitka/pronalaska, karakterizacija njihovih (nekadašnjih) vlasnika i vrijednosti materijalnih predmeta.

U sklopu tribine „Izgubljena pronađena umjetnost“, s autoricom izložbe i aktivisticom Anđelom Žapčić te filozofkinjom i umjetnicom Anamarijom Ami Podrebarac raspravit će se njihovi utisci i mišljenja o izložbi Lost/Found Archive. Propitat će se učinci i implikacije stvaranja i provođenja ovakve zbirke izgubljenih/pronađenih predmeta, pitanje uloge umjetnika i publike, pitanje arhiva kao forme i sadržaja, suvremenih umjetničkih trendova te mogućnosti razvoja zbirke nakon izložbe.

Tribinu organizira udruga KA-MATRIX u okviru programa Nova Kultura _ Hibridni grad 020. uz potporu Ministarstva kulture, Zaklade Kultura Nova, Karlovačke županije i Grada Karlovca i pomoć Male scene Hrvatskog doma.