PU karlovačka

Tri osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći na autocesti A1 kod Drežnika

VIŠE IZ RUBRIKE

Neprilagođena brzina

Od siline udara oba vozila su odbačena u metalnu zaštitnu ogradu centralnog pojasa nakon čega su se odbila natrag na kolnik.

Jučer u 9.35 sati, na autocesti A1 kod Drežnika, Karlovac, dogodila se prometna nesreća. Osobnim automobilom ogulinskih registarskih oznaka upravljao je 55-godišnjak koji je uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila u blagom zavoju udario u stražnji dio ophodarskog vozila zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 56-godišnjak. Od siline udara oba vozila su odbačena u metalnu zaštitnu ogradu centralnog pojasa nakon čega su se odbila natrag na kolnik. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 55-godišnjak dok su 56-godišnjak i 53-godišnji putnik iz njegovog vozila lakše ozlijeđeni.

Zbog izazivanja prometne nesreće, 55-godišnjem vozaču biti će izdan obavezni prekršajni nalog, a nadležnom državnom odvjetništvu biti će proslijeđeno izvješće.

Isključeni iz prometa zbog upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola

Policijski službenici su jučer u Ozlju i Dugoj Resi prilikom nadzora prometa utvrdili da osobnim automobilima karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola upravljaju muškarci stari 53 i 37 godina. U Ozlju je 53-godišnjak upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,71 promil, a u Dugoj Resi pod utjecajem alkohola od 1,77 promila. Vozači su isključeni iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješteni u posebne prostorije policije te će biti sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.