Prvi Karlovački

Traži se zakonska zabrana, pokrenuta peticija Zabranimo lanac!

Autor: Renata Benković

27.02.2021

Mozaik

Smatraju da nitko tko nema uvjete za skrb o psu ne bi trebao niti imati psa, držanje pasa na lancima sramotno je i nedopustivo

Tri najveće udruge za zaštitu životinja u Hrvatskoj pokrenule peticija za zabranu držanja pasa na lancu. Jučer su izvijestili da je pokrenuta peticija za zabranu držanja pasa na lancu, za što se bore još od 2005. godine, naglasivši da životinje treba spasiti od lanca koji im ograničava kretanje na svega nekoliko metara.

-Prijatelji životinja, Sklonište Prijatelji Čakovec, Udruga Pobjede i druge članice Mreže za zaštitu životinja, velikom nacionalnom kampanjom ‘Za Hrvatsku bez pasa na lancu’ traže hitnu izmjenu postojećeg Zakona o zaštiti životinja uvođenjem potpune zabrane držanja pasa na lancu, navode u priopćenju.

Dalje navode, smatramo da nitko tko nema uvjete za skrb o psu ne bi trebao niti imati psa. Držanje pasa na lancima sramotno je i nedopustivo, poručuju udruge za zaštitu životinja.

Tri udruge, uz podršku svih udruga iz Mreže za zaštitu životinja, žele promjenu kojom bi spasili na tisuće životinja koje trenutno “robijaju” na lancu ili se još nisu ni rodile.

U tome ih je podržala tvrtka koja je poznata po društveno angažiranom radu, a koja je svoju proljetnu kampanju „Treba znati prerezati”, predstavljenu na više od 350 jumbo plakata, upravo posvetila želji da više nijedan pas ne bi trebao živjeti na lancu.
Pse nazivamo najboljim čovjekovim prijateljima, a osuđujemo ih na ropstvo, na život u radijusu od nekoliko metara, upozoravaju udruge.

Ako mislite i osjećate jednako, potpišite na www.zabranimolanac.net peticiju kojom se traži hitna izmjena Zakona o zaštiti životinja i potpuna zabrana držanja pasa na lancu.