Savez udruga KAoperativa poziva umjetnike da se uključe u uređenje eksterijera Hrvatskog doma

Traži se vizualno rješenje bannera za Hrvatski dom u Karlovcu

VIŠE IZ RUBRIKE

    Savez udruga KAoperativa u okviru projekta Hrvatski dom u centru raspisuje javni poziv umjetnicima za dostavu vizualnog rješenja bannera koji će se otisnuti u dimenzijama 5x30 metara i postaviti na bočnu stranu zgrade Hrvatskog doma u Karlovcu.

    Zgrada Hrvatskog doma za korištenje je otvorena 1932. godine i sve do sredine 80-tih godina prošlog stoljeća predstavljala je središte društvenog života u Karlovcu. U Hrvatskom domu održavale su se kazališne predstave, čajanke, revije i festivali, sajmovi, plesnjaci i koncerti. Na velikoj pozornici i na maloj sceni nastupali su Idoli, KUD Idijoti, Majke, LET 3, Darko Rundek, Borghesia, EKV i mnogi drugi. Od kraja 80-tih godina do danas, velika dvorana je van funkcije, a za javnost je otvoren prostor male scene, kojom od 2015. godine upravlja Savez udruga KAoperativa. Na Maloj sceni HD redovno se održavaju radionice, partiji, koncerti i izložbe. Prostor, odnosno programi, godišnje broje oko deset tisuća posjetitelja. U partnerstvu s Gradom Karlovcem, vlasnikom prostora, Savez udruga KAoperativa provodi projekt Hrvatski dom u centru, u okviru kojeg se raspisuje navedeni javni poziv.

    Projekt sufinancira Europska unija, iz Europskog socijalnog fonda. Projektom se promiču načela sudioničkog upravljanja u kulturi i stvaraju preduvjeti za pokretanje društveno - kulturnog centra Hrvatski dom. Tijekom projekta uređuje se dio interijera i eksterijera Hrvatskog doma. Na zelenoj površini uz lijevo krilo zgrade, u svibnju 2020. godine otvoriti će se Urbani park HD, u kojem će se sve do listopada redovno odvijati glazbeni, rekreativni, književni, kazališni i kreativni programi s ciljem pružanja sadržaja na otvorenom, razvijanja različitih publika i korisnika kao i pokazati potencijal budućeg društveno – kulturnog centra.

    Rok za dostavu radova je petak, 31. siječanj 2020. godine, a sve detalje i smjernice za kreiranje bannera mogu se pronaći na internet stranicama KAoperative. (ls)