U sklopu Festivala volonterstva dodijelit će se, po 9. puta, nagrade NAJvolonterima grada Karlovca u četiri kategorije te za najuspješniji volonterski program udruge

Traži se najbolji volonter ili volonterka u Karlovcu

VIŠE IZ RUBRIKE

    Festival volonterstva jednodnevno je događanje koje ima za cilj povećati vidljivost volonterskog rada, promovirati i poticati volonterski rad u Karlovcu kao i pojačati svijest građana o dobrobiti volontiranja za cijelu lokalnu zajednicu te o potrebi vrednovanja volonterskog rada. Festival je prilika da se javnosti predstave udruge koje njeguju volonterstvo, organiziraju različite volonterske programe i aktivnosti i aktivno uključuju volontere.

    -Ove godine, 9. po redu, Festival volonterstva planiramo održati, ako će nam epidemiološke mjere dopustiti, u subotu 18. rujna od 10 do 13 sati na Šetalištu dr. F. Tuđmana. Ovom prilikom pozivamo sve udruge kojima je volonterstvo jedna od glavnih djelatnosti da nam se pridruže na Festivalu. Sudjelovanje treba prijaviti putem elektorničke pošte na info@volonterka.info . Jedna od aktivnosti Festivala je i dodjela nagrada NAJvolonterima grada Karlovca tako da je i ove godine otvoren javni poziv za prijavu za NAJvolontera grada Karlovca u četiri kategorije, od 14 do 19 godina, od 20 do 29, od 30 do 60 godina i iznad 60, stoji u priopćenju.

    Organizatori volontiranja mogu prijaviti sve osobe – volontere, starije od 14  godina, koje su volontirale minimalno 80 sati u proteklih godinu dana ispunjavanjem prijavnice na linku Najvolonter/ka 2021. godine. Prijave su otvorene do 13.09.2021.

    -Prije 2 godine uveli smo nagradu i za najboljeg organizatora volontiranja, odnosno za primjer dobre prakse uključivanja volontera i razvoj volonterskih programa. Pravo na prijavu imaju sve udruge s područja grada Karlovca koje najmanje jednu godinu provode barem jedan volonterski program. Prijaviti se može putem prijavnice Najvolonterski program 2021.