U tijeku je obnova Stadiona "Branko Čavlović Čavlek"

Travnjak i atletska staza bit će na proljeće spremni za karlovačke sportaše

VIŠE IZ RUBRIKE

    Na Stadionu "Branko Čavlović Čavlek" danas je održana konferencija za novinare na temu rekonstrukcije atletske staze i obnove nogometnog travnjaka. Pressici su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak, pročelnica Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo Grada Karlovca Hermina Komanac i glavni tajnik Karlovačke sportske zajednice Marijeta Ćelić. O radovima je govorila pročelnica Hermina Komanac.

    -Ponovno se nalazimo na Stadionu "Branko Čavlović Čavlek", koji je izgrađen sedamdesetih godina i došlo je vrijeme za njegovu obnovu. U tijeku su radovi na obnovi atletske staze, a radovi na obnovi travnjaka su završeni. Radovi na obnovi travnjaka iznosili su 2,9 milijuna kuna. Obnovljena je kompletna drenaža, navodnjavanje, kao i sami travni busen. Na stazi ostaje osam traka sa svim borilištima. U tijeku su radovi na pripremi izlijevanja gume na asfalt, a to će biti u proljeće, kada stručni nadzor, prema temperaturnim uvjetima u zraku dozvoli da se taj posao može odraditi. Sva pripadajuća borilišta su također obnovljena, kao i prostori između njih. Ukupna vrijednost radova je nešto malo viša od 3,8 milijuna kuna. Kada spojimo travnjak i stazu na ovom stadionu uz suradnju Središnjeg državnog ureda za sport i Hrvatskog nogometnog saveza, ali i uz sredstva iz gradskog proračuna, gotovo je uloženo sedam milijuna kuna, rekla je Komanac.

    Pročelnica je kazala da su se javili na natječaj za nabavu dodatne opreme za borilišta, znači sve one popratne stvari, koje su potrebne da bi se na stadionu mogla održavati atletska natjecanja. Zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak nada se da će se na stadionu održavati i međunarodna natjecanja.

    -Radujemo se da će naši karlovački sportaši od ovog proljeća imati na raspolaganju ovdje na Stadionu "Branko Čavlović Čavlek" dva nova objekta, potpuno uređena. Travnjak, koji ima najmoderniju drenažu i najmodernije navodnjavanje, a isto tako i ova staza, koju ćemo završiti, kada to vremenski uvjeti dozvole. Bit će to atletska borilišta na kojima će se moći održavati i međunarodna natjecanja. Kroz radove na stazi vodili smo računa da na kraju ta staza dobije licencu za međunarodna natjecanja. Uredit ćemo i ogradu između stadiona i gledališta. Zahvaljujem se Središnjem državnom uredu za sport, koji nas je pratio u financiranju ovih radova s 3,5 milijuna kuna, što nam je pomoglo da smo mogli sve ovo odraditi na stadionu. Treba reći da smo vodili računa o zaštiti ovog stadiona u vrijeme eventualnih poplava, na način da smo izgradili ogradu oko ovog kompleksa prema Korani, tako da smo spriječili dolazak vode na ovaj prostor, kazao je Ivan Mrzljak. (b.o.)