Ogulin je jučer bio domaćin završnog predizbornog skupa HDZ-a za sedmu izbornu jedinicu

Tomo Medved: Nakon pobjede na parlamentarnim izborima zajedno ćemo vratiti plavu boju i u grad Ogulin

VIŠE IZ RUBRIKE

Kampanja u punom jeku

Tomo Medved izazvao ovacije u prepunoj dvorani

Ogulin je jučer bio domaćin završnog predizbornog skupa HDZ-a za sedmu izbornu jedinicu. Tim povodom su poslali priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Nositelj HDZ-ove liste za 7. izbornu jedinicu Tomo Medved u Ogulinu je istaknuo kako je HDZ svih ovih osam godina pokazao da se zna nositi sa izazovima i da je spreman za nove izazove.

-Ponosan sam što predvodim ovu pobjedničku listu. Nakon najneuspješnije Vlade Zorana Milanovića zatekli smo spaljenu zemlju. Ne želimo da Hrvatska ode u krivom smjeru. Ukoliko želimo rast i prosperitet svoje povjerenje dajmo HDZ-u. 17. travnja svjesni svojih postignuća tražimo povjerenje da vodimo Hrvatsku u sigurnu budućnost, da zajedno gradimo zemlju koju želimo predati našim generacijama.

U svom govoru nositelj liste Tomo Medved osvrnuo se i na krize koje su pogađale Hrvatsku – od brodogradilišta, Agrokora, pandemije Covid 19, razornog potresa u Zagrebu i Banovini i u konačnici posljedicu ruske agresije na Ukrajinu. No, sve te krize HDZ je uspješno svladavao. Osvrnuo se ministar i na hrvatske branitelje te istaknuo kako su ispravljene sve nepravde te još jednom naglasio kako su ponosni na svakog hrvatskog branitelja i u svakoj prigodi jasno iskazuju da je to ono što krasi naš narod: hrabrost hrvatskih branitelja, mudrost našeg prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana temelj je na kojem počiva naš suverenitet i na kojeg moramo biti ponosni i tu istinu prenositi na buduće generacije.

-Svjesni svojih postignuća te kvalitetom programa tražimo povjerenje da vodimo Hrvatsku u sigurnu budućnost i da zajedno gradimo zemlju koju želimo predati budućim generacijama. Oni koji zazivaju treću republiku otići će u ropotarnicu povijesti.  Nakon pobjede na parlamentarnim izborima zajedno ćemo vratiti plavu boju i u grad Ogulin, naglasio je Medved te izazvao velike ovacije u prepunoj dvorani.

Okupljenima se obratila i županica Karlovačke županije i kandidatkinja Martina Furdek Hajdin koja je iskoristila priliku da se zahvali Vladi RH ali i pohvali brojnim uspjesima i projektima u Karlovačkoj županiji. Poslala je i vrlo jasnu poruku svim Ogulinkama i Ogulincima.

-Vaš gradonačelnik Dalibor Domitrović je gotovo mlađi brat Zorana Milanovića. Kada dobije projekt onda je to njegova zasluga, a kada ga ne dobije onda je to odmazda HDZ-a. Molinarijev most-simbol vašeg grada nakon niza godina Županijska uprava za ceste ga je obnovila , gradi se retencija – ne gradi gradonačelnik Domitrović nego Hrvatske vode i i Vlada Republike Hrvatske. U visokoj fazi je projektiranje obilaznice grada Ogulina i to grade Hrvatske ceste, a ne Grad Ogulin. Pobjeda na ovim izborima početak je kampanje za svibanj 2025. kada ćemo vratiti plavu boju u Grad Ogulin, naglasila je Fudek Hajdin.

Gradonačelnik Karlovca i kandidat na listi Damir Mandić iskoristio je priliku da se obrati Ogulinkama i Ogulincima i istaknuo kako je lista broj 7 prije svega pobjednička zbog generala Tome Medveda, zbog HDZ-ovaca koji stoje iza te liste, ali je pobjednička i zbog Anđelke Salopek.

-To 17. morate pokazati, neka vam to bude prvi korak za 2025., zbog Ogulina, zbog Hrvatske.

-Biti predsjednica HDZ-a Ogulina i kandidatkinja na listi za mene je velika čast, ali i odgovornost, izjavila je Salopek, naglašavajući važnost očuvanja hrvatskih vrijednosti i tradicije, društveno-socijalnu osjetljivost te ulaganja u obrazovanje i zdravstvo. Salopek je dodala: “Spremni smo za sve izazove, uz čvrstu vjeru u našu viziju za Hrvatsku, uvjereni da imamo znanje i iskustvo potrebno za mijenjanje našeg društva nabolje.

Ogulincima su se obratili i ostali kandidati s liste; župan Ličko-senjske županije Ernest Petry, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, saborska zastupnica Majda Burić, gradonačelnik Novalje Ivan Dabo i kao i predsjednica Županijske organizacije HDZ-a Karlovačke županije Nada Murganić koja je naglasila da HDZ nudi program i da su rezultati u ovih 8 godina vidljivi te da iz toga razloga idemo u još jedan novi razvojni ciklus. Pozvala je sve da 17.4. izađu na izbore i zaokruže listu broj 7.