Prvi Karlovački

“Tomislav svijeće”,od malog obiteljskog posla do vodećeg proizvođača u Hrvatskoj

Autor: Renata Benković

28.09.2020

Vijesti

Obujam rada je najveći pokazatelj uspješnosti njihova poslovanja, a sama brojka od 3,5 milijuna proizvedenih lampiona godišnje, što je 15-20 tisuća dnevno, govori u prilog tome

Zamjenica župana, koja obnaša dužnost župana Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin sa svojim suradnicima posjetila je proizvodni pogon tvrtke „Tomislav-svijeće“ iz Duge Rese, vlasnika Tomislava Bešenića.

Tvrtka je osnovana 1995.godine, a kako ističe sam vlasnik sama proizvodnja krenula je kao mali obiteljski posao, no zahvaljujući kvaliteti proizvoda razvili su se u vodeću tvrtku na području svjećarstva u Hrvatskoj.

Za vrijeme „lockdowna“ uslijed koronakrize, ova tvrtka nije zatvorila svoje pogone te je radila cijelo vrijeme poštujući sve propisane epidemiološke mjere. Također, bitno je istaknuti da u trenutku kada su brojni građani ostajali bez posla, ova tvrtka nije otpuštala radnike već je nastavila normalno funkcionirati te se prilagodila novim uvjetima na tržištu.

Uz tri novozaposlena radnika, trenutno u proizvodnji Tomislav radi 15 djelatnika. Krajem kolovoza za tvrtku kreću najveće isporuke, a mogu se pohvaliti suradnjom sa brojnim domaćim i stranim trgovačkim lancima. Od početka poslovanja do danas, proizvodnja se povećala pet puta.

Obujam rada je najveći pokazatelj uspješnosti njihova poslovanja, a sama brojka od 3,5 milijuna proizvedenih lampiona godišnje, što je 15-20 tisuća dnevno, govori u prilog tome.

Furdek Hajdin pohvalila je rad svih djelatnika na čelu sa vlasnicima, supružnicima Bešenić te istaknula kako je za ovaj uspjeh tvrtke zaslužna kombinacija kvalitete i cijene koju nude svojim kupcima.

Vlasnik Tomislav istaknuo je da im je u planu širenje tržišta sa novim proizvodima te da su osim proizvodnje svijeća kao matične djelatnosti, diverzificirali svoje poslovanje ulaganjem u turizam na području rijeke Mrežnice.