Prvi Karlovački

Tomislav Bralić i klapa Intrade oduševili Šibenik!

Autor: Miroslav Stojaković

09.09.2020

Glazba

Prvi nastup u karijeri na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila bio je pun pogodak!

Bilo je i vrime zapivati u Šibeniku.

Tomislav Bralić i klapa Intrade dva i pol sata uživali su s publikom u Šibeniku pod zvjezdanim nebom rasprodane Tvrđave sv. Mihovila.

Koncert su otvorili prigodnom i znakovitom pjesmom “Bilo je i vrime“, a tijekom večeri priredili su iznenađenje pa izveli domaću “Šibeniče, pismo stara”, čime su odmah omilili publici. Od samog početka pa sve do neizbježnog kraja koncerta, publika ih je iz gledališta pratila pljeskom i pjevanjem tako da je klapa imala višeglasno pojačanje “s terena”. Sreća na licima Intrada i svih okupljenih, izvrsno raspoloženje, organizacija i vremenski uvjeti pridonijeli su fenomenalnoj atmosferi.

U posljednje je vrijeme život koncerata prešao u malo drugačiju dimenziju. Zato je i izvođačima i okupljenima u gledalištu poseban doživljaj doći i zajedno guštati u notama. Jer zaista, tek kad ostanete bez stvari koje ste podrazumijevali, počnete ih više cijeniti. Adrenalin i sreća su veći, jači, intenzivniji, erupcija svih osjećaja plovi s pozornice na gledalište i vodi vas u sasvim drugi svijet.

Ovaj je koncert, po prvi put na šibenskoj Tvrđavi, izuzetno važan za Intrade budući da u 2020. slave 35 godina od svojeg osnutka. Tijekom godina pjevali su na brojnim mjestima diljem Hrvatske, nastupili u Americi i Australiji, po susjednim zemljama. I gdje god da su išli, s ponosom su promovirali  Hrvatsku, našu glazbu, Dalmaciju.

Svi su skupa plovili hitovima koji su neizbježni na njihovim koncertima i koji uvijek publiku dignu na noge “Zora bila“, “Ne mogu te prestat jubit“, “Zalutali pogled“, “Croatio, iz duše te ljubim“.

Scardona je uz pomoć Tvrđave kulture Šibenik u neizvjesnoj zdravstvenoj situaciji, poštujući i provodeći sve mjere koje su na snazi, uspjela podariti publici glazbenu poslasticu i nezaboravne trenutke kojih su itekako željni i članovi klape i publika, čemu svjedoči i zahvala Facebook fan kluba klape Intrade!