Prvi Karlovački

Tjedan mobilnosti završio šetnjom kroz grad, a povodom toga Prvi karlovački je proveo malu anketu među hodačima

21.09.2019

Karlovac

Tjedan mobilnosti završio je turističkom šetnjom kroz Karlovac. Hodači su startali u 10 sati na Starom placu, odnosno Trgu bana Josipa Jelačića, a rutu su završili na Foginovom kupalištu uz pjesmu, druženje i piknik. Karlovčani su šetajući razgibali svoje mišiće i upoznali malo više svoj grad. Među građanima smo proveli anketu što za građane znači mobilnost, naše sugovornice su Antonela, Zdenka, Bara i Darnika

Za mene šetnja gradom znači upoznavanje s njim, puštam maštu na volju, kazala je Antonela.

Mobilnost za mene znači jako puno, već sam dugo u tome. Voditeljica sam nordijskog hodanja, vodim danas svoju grupu i ima nas 40. Mobilnost znači svakodnevno kretanje. Dnevno hodamo nekih pet kilometara a to je kao da ste odradili 30 minuta dobrih vježbi, a pogotovo ako hodate brzo. Recimo ako hodate dnevno 20 minuta žustrog hodanja možete si produžiti život za šest do sedam godina. Hodanje je za sve nas jako prihvaljivo jer nema nekih posebnih izdataka, a može se u bilo koje vrijeme, možeš sam ili sa društvom, kazala je Darinka.

Hodanje znači dosta jer smo mi svi stari, pa nam je puno zdravije da se krećemo. To je dobra i za mlade umjesto da se debljaju samo, rekla je Bara.

Mobilsnot je nešto pozitivno, naše cure 60+, došle su malo šetati. Bilo bi lijepo da je više mladosti a ne nas, rekla je Zdenka. (ma)