Prvi Karlovački

Tijekom vikenda prometna policija utvrdila 539 prekršaja, čak 304 odnose se na prebrzu vožnju

Autor: Renata Benković

22.03.2021

Crna kronika

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 52-godišnjeg vozača u Karlovcu, a iznosila je 2,43 promila, dok je najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila 169 km/h na autocesti A1 i to na dijelu prometnice gdje je ograničenje 100 km/h

Proteklog vikenda na području PU karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.

Tom prilikom utvrđeno je ukupno 539 prekršaja, a od toga se 16 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 304 na prekoračenje brzine, 63 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 29 na korištenje mobitela za vrijeme vožnje.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 52-godišnjeg vozača u Karlovcu, a iznosila je 2,43 promila, dok je najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila 169 km/h na autocesti A1 i to na dijelu prometnice gdje je ograničenje 100 km/h.

U odnosu na najveću izmjerenu koncentraciju alkohola policijski službenici su jučer u Karlovcu utvrdili da neregistriranim osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2,43 promila upravlja 52-godišnjak.

On je danas uz optužni prijedlog doveden na nadležni Općinski sud gdje mu je izrečena mjera zadržavanja od 15 dana.

Ujedno, prilikom policijskog postupanja u vozilu se nalazio 43-godišnji vlasnik vozila za kojeg je utvrđeno da je osobno vozilo dao na upravljanje osobi koja nema položen vozački ispit te da nije produljio prometnu dozvolu niti je osigurao vozilo.

Zbog počinjenih prekršaja protiv 43-godišnjaka će nadležnom sudu biti podnesen optužni prijedlog.