Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 2,30 promila, dok je najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila 95 km/h, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 70 km/h

Tijekom vikenda policija evidentirala 262 prekršaja u prometu

VIŠE IZ RUBRIKE

    Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.

    Tom prilikom utvrđena su ukupno 262 prekršaja, a od toga se 12 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 105 na brzinu, 45 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 9 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

    Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 67-godišnjeg vozača u Dugoj Resi , a iznosila je 2,30 promila, dok je najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila 95 km/h u Karlovcu, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 70 km/h.

    Na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden je 67-godišnjak koji je 21. veljače u mjestu Skoblić Brdo, općina Bosiljevo pod utjecajem alkohola od 2,23 g/kg upravljao osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka i sletio van kolnika te se prevrnuo. Također, utvrđeno je da je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola bila oduzeta te da je recidivist u činjenju prometnih prekršaja. Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 20 dana.