PU karlovačka

Tijekom vikenda najviše "napuhao" 42-godišnji vozač na području Ogulina, čak 2,56 promila

VIŠE IZ RUBRIKE

  Preventivno-represivna akcija

  Tijekom proteklog vikenda od 21. do 23. lipnja na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.

  Tom prilikom utvrđeno je 179 prekršaja, a od toga se 18 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 70 prekršaja odnosi na prekoračenje brzine kretanja vozila, 27 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te sedam na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

  Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 42-godišnjeg vozača osobnog automobila na području grada Ogulina, a iznosila je 2,56 promila.

  Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 116 km/h na državnoj cesti DC-6 na području Žakanja, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 50 km/h.

  Izgubljen novčanik u Ozlju ubrzo vraćen vlasnici

  U petak, 21. lipnja 15-godišnjak je nakon završetka nastave ispred trgovačkog centra u Ozlju pronašao novčanik s novcem, bankovnom karticom i osobnim dokumentima kojeg je odmah, bez previše razmišljanja, predao u Policijsku postaju Ozalj. Policijski službenici ubrzo su pronašli vlasnicu i uručili joj izgubljeno, a koja se neizmjerno zahvalila mladom poštenom nalazniku.

  Želimo i mi iskoristiti priliku i pohvaliti ovakvo savjesno postupanje maloljetnog dječaka te ujedno apeliramo na sve građane da i oni u slučaju pronalaska izgubljenih predmeta, iste bez razmišljanja dostave u najbližu policijsku postaju.

  ROADPOL: Rezultati 24-satnog nadzora vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga

  Vozači, poštujte prometne propise, ne upravljajte vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga i svojim ponašanjem doprinesite boljoj sigurnosti cestovnog prometa u našoj zemlji!

  Od petka 21. do subote 22. lipnja, u vremenu od 7 do 7 sati na području Policijske uprave karlovačke proveden je pojačani 24-satni nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga usklađen s akcijama ROADPOL-a, a za što je policija od građana prikupljala prijedloge lokacija za nadzor u prometu.

  Tijekom provođenja akcije od ukupno 223 kontrolirana vozila evidentirano je osam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. Najveća izmjerena koncentracija alkohola izmjerena je kod 58-godišnjeg vozača na području općine Barilović, a iznosila je 1,81 promila.

  Osim represivnog, akcija 24-satnog nadzora svojim medijskim najavama i praćenjem te objavom rezultata, ima za cilj potaknuti sve sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa te ukazati na činjenicu da je vožnja pod utjecajem alkohola ili droga, rizično ponašanje, koje može dovesti do prometne nesreće s teškim posljedicama.

  Vozači, poštujte prometne propise, ne upravljajte vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga i svojim ponašanjem doprinesite boljoj sigurnosti cestovnog prometa u našoj zemlji!, poručuju iz PU karlovačke.