Po jedan uzorak iz Splita i Rijeke te po dva uzorka iz Zagreba i Siska koji su jučer testirani u Klinici "Dr. Fran Mihaljević" negativni su

Svih šest testiranih uzoraka na koronavirus su negativni

VIŠE IZ RUBRIKE

    Svih šest uzoraka koji su jučer testirani u Klinici "Dr. Fran Mihaljević" - po jedan iz Splita i iz Rijeke te po dva iz Zagreba i iz Siska - bili su negativni. No, iako kod nas nije potvrđen nijedan slučaj zaraze, Krizni stožer Ministarstva zdravstva odlučio je uvesti nove mjere. Podignut je stupanj pripravnosti kako bi se spriječila pojava virusa u Hrvatskoj - što je postavljeno kao glavni cilj.

    Predsjednik Vlade Andrej Plenković poručio je u ponedjeljak kako je Hrvatska pripravna za sve mjere koje treba poduzeti u prevenciji širenja koronavirusa, u što uključuje i koordinaciju aktivnosti s talijanskom vladom.

    - Obavio sam konzultacije sa svim kolegama na sastanku stožera na kojem su bili predstavnici ministarstava zdravstva, unutarnjih poslova i obrane, Državnog inspektorata i Civilne zaštite. Sve što trebamo poduzimati je u punoj pripravnosti svih službi, u komunikaciji smo s talijanskom vladom, od koje nastojimo dobiti sve relevantne informacije s obzirom na dinamiku zbivanja u nekoliko sjevernotalijanskih regija, izjavio je premijer i predsjednik HDZ-a na obilježavanju 30. obljetnice HDZ-a Novi Zagreb.

    Izvor: HRT