PU karlovačka

Teško ozlijeđena 16-godišnja biciklistkinja

VIŠE IZ RUBRIKE

Neoprezna vožnja

Nesreća se dogodila jučer u 16.20 sati na Trgu hrvatskih branitelja.

Na kolniku Trga hrvatskih branitelja, jučer u 16.20 sati  dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđena biciklistkinja. Biciklističkom stazom uz rub kolnika upravljala je 16-godišnjakinja, koja se dolaskom do prijelaza biciklističke staze preko kolnika, nastavila kretati i uključila se u promet, a da nije propustila prethodno sva vozila. U tom trenutku je udarila u osobni automobil karlovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 46-godišnjak. Protiv maloljetne vozačice bicikla biti će podnesen optužni prijedlog, a nadležnom državnom odvjetništvu izvješće o događaju.

Prevaren prilikom kupoprodaje mobitela

Jučer je u Policijskoj postaji Karlovac s ispostavom Vojnić zaprimljena prijava 53-godišnjaka da je na internetskom oglasniku pronašao oglas za prodaju mobitela te je  s njemu nepoznatom osobom dogovorio kupoprodaju. Nakon toga je od te osobe zaprimio link sa stranice oglasnika, a na koji je upisao sve podatke sa svoje bankovne kartice. Naknadno je primijetio kako mu je s računa u više navrata skinut određeni novčani iznos bez njegovog znanja i odobrenja. Policija provodi kriminalističko istraživanje.

 

Iako policija učestalo upozorava građane na ovakve i različite oblike prijevara putem interneta i ovom prilikom ponovno pozivamo građane na dodatan oprez i na opasnost davanja osobnih i financijskih podataka nepoznatim osobama. Preporučamo građanima da ne daju tražene podatke, pogotovo ne podatke sa poleđina svojih debitnih i kreditnih kartica!