Kada završe građevinski radovi na uređenju Šebetićeve ulice i trga, imat ćemo uređenu i urbanu gradsku cjelinu, koju Karlovac zaslužuje, kaže Godač

Terasa Ray bara danas demontirana i uklonjena, ali sve je po zakonu

VIŠE IZ RUBRIKE

  Ne malo zanimanje i zainteresiranost izazvala je jutrošnja demontaža terase Ray bara, vlasnika Željka Godača.
  Naime, još su svježa sjećanja na „karlovački slučaj terasa- tendi“ kada su se karlovački ugostitelji pobunili protiv prijedloga Grada Karlovca, kojim se predlagalo za ugostitelje neprihvatljivo rješenje po kojem bi svi oni trebali imati jednoobrazne terase i tende. Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić, tada je na zahtjev ugostitelja stopirao donošenje takvog pravilnika te je u suradnji gradskih službi i ugostitelja izrađen je novi, koji bi neslužbeno doznajemo uskoro trebao ugledati svjetlo dana.
  Dakle, zašto se demontira i uklanja terasa Ray bara, odgovorio nam je vlasnik, Željko Godač.
  - U dogovoru s Gradom uklanjamo našu terasu zbog uređenja budućeg trga, a nakon završetka svih građevinskih radova novu ćemo postaviti u skladu sa svim propisima Zakona o gradnji i kao takva ovaj puta neće biti problem sa građevinskom inspekcijom, kaže Godač. Podržavam ovo uklanjanje i zadovoljan sam rješenjem, jer će u konačnici sve na kraju izgledati ljepše, cijela ulica i trg će biti jedna zaokružena urbana uređena cjelina, a do tada, nadam se bit će riješena sva problematika i nesporazumi koji su bili vezani za prvi prijedlog uređenja terasu u Karlovcu.
  - Napominjem, gradonačelnik Mandić i gradske strukture prihvatili su sve naše zahtjeve, koji su bili i više nego opravdani i ugradio ih u novi Pravilnik, na naše veliko zadovoljstvo. Grad Karlovac je jedini grad u našoj državi koji je na koordinaciji gradova pokrenuo to pitanje i donio rješenja po kojima će se uskoro ubuduće postupati. Vjerujem da smo sada konačno riješili možebitne prijepore i nedoumice, je li nešto dozvoljeno ili nije, je li izvedivo ili nije i moram naglasiti da sam osobno vrlo zadovoljan konačnim rješenjem, jer sam i sam sudjelovao radu Koordinacije za izradu novog pravilnika.
  - Od mene bi bilo nekorektno i neljudski da ne naglasim i javno pohvalim angažman svih gradskih službi na izradi novog pravilnika, kao i rad gradonačelnika Mandića koji je i kao gradonačelnik i kao čovjek učinio zaista sve što je bilo u njegovoj moći da novi „Pravilnik za terase“ bude onakav kakav smo predložili i kakav Karlovac zaslužuje, zaključio je Željko Godač