Prvi Karlovački

Temperatura zraka primjerena mjesecu u kojem se nalazimo, sljedeći tjedan hladno i suho zimsko vrijeme

Autor: Renata Benković

12.01.2022

Karlovac

Temperatura je postala primjerenija mjesecu u kojem se nalazimo. I u sljedećih tjedan dana će biti hladno, ali većinom suho zimsko vrijeme. Moguće je samo malo oborina krajem ponedjeljka, prognozira Kristijan Božarov.

U četvrtak suho i prohladno, ujutro uz mraz i mjestimičnu maglu. Jutarnja temperatura bi mogla pasti i na -6°C, a dnevna u laganom plusu. Suh i zdrav zimski dan.

Za petak slično, ali nekoliko stupnjeva toplije vrijeme. Pirkat će lagani zapadni i jugozapadni vjetar pa bi dnevna temperatura mogla narasti do 8 ili 9 stupnjeva, osobito ako izostane jutarnja magla. Jutro će ipak biti u minusu.

Vikend i dalje pokazuje naznake suhog i mirnog zimskog vremena. Vjerojatno će biti i dužih sunčanih razdoblja, a ujutro je moguća i magla. I dalje jutarnji mrazevi, jer će temperatura noću biti ispod nule, a danju ćemo ići u lagani plus.

U subotu će biti stupanj-dva toplije nego u nedjelju. Uglavnom, imamo vikend koji je povoljan za boravak na otvorenom uz slojevitu odjeću.

Jedna kraća promjena vremena je moguća početkom sljedećeg tjedna. U ponedjeljak blaga južina i malo viša temperatura. Kako dan odmiče bit će sve više oblaka, a krajem dana može pasti malo kiše ili susnježice uz okretanje vjetra na sjeverac.

Nakon toga opet izgleda većinom suho i djelomično sunčano, ali ponovno nešto hladnije vrijeme. Jutarnji mrazevi i dnevna temperatura u laganoj pozitivi.