Prvi Karlovački

Tea i Pavle iz OŠ Švarča najbolji su modelari u županiji, nastupit će na državnom natjecanju u Stubičkim Toplicama

Autor: Ksenija Begović

14.05.2022

Mozaik

Učenici OŠ Švarča Tea Trupković i Pavle Tomašković najbolji su modelari u županiji. Oni su, naime, pobjednici Županijskog natjecanja Modelarska liga 2022. održanog danas u OŠ Grabrik.

Drugo i treće mjesto osvojile su ekipe iz OŠ Ivane Brlić Mažuranić iz Ogulina, Luka Žanić i Gabrijel Salopek bili su drugi, a Vito Srdarev i Toni Stipetić treći. Mentor obje ekipe je Nikola Božičević.

Modelarska liga je ekipno natjecanje u području modelarstva koje organizira Zajednica tehničke kulture Karlovačke županije. Natjecatelji unutar svake ekipe zajednički izrađuju jednak projektni zadatak tri sata. Dvočlana ekipa izrađuje jedan uporabni predmet. Danas je zadatak malih modelara bio izraditi drvenu kućicu koja je ujedno i ukrasna kutija za odlaganje predmeta.

Modelarska liga povezuje sustav neformalnog obrazovanja i sustav formalnog obrazovanja, te potiče rješavanje dijela tehničko-materijalnih ograničenja, kao i suradnju između škola i zajednica tehničke kulture, ističu organizatori.

Ove godine se natjecalo 14 ekipa i po riječima tajnice Zajednice tehničke kulture Suzane Šnajdar to je lijepa brojka za ovakvo natjecanje.

Pobjednici – Tea i Pavle s mentoricom Alenkom Benčić predstavljat će Karlovačku županiju na državnom natjecanju koje će se održati 27. do 29. svibnja u Stubičkim toplicama.

Foto: Dinko Neskusil