Siniši Matijeviću je sudjelovanje na tečaju omogućila Karlovačka županija, koja snosi sve troškove njegovog sudjelovanja

Talentirani dječak Siniša Matijević na tečaju crtanja i slikanja kod Mladena Bolfeka

VIŠE IZ RUBRIKE

  Župan Karlovačke županije Damir Jelić posjetio je danas tečaj crtanja i slikanja kojeg vodi akademski slikar iz Karlovca Mladen Bolfek. Tečaj pohađa i finalista popularne televizijske emisije Supertalent učenik osmog razreda Osnovne škole "Katarina Zrinski" u Krnjaku Siniša Matijević, dječak koji je svojim talentom i nastupom pred tv ekranima oduševio javnost. Siniši Matijeviću je sudjelovanje na tečaju omogućila Karlovačka županija, koja snosi sve troškove njegovog sudjelovanja, pa je tim povodom župan Jelić posjetio radionicu tečaja. Mladen Bolfek istaknuo je da se na tečaju odlično radi.

  -Uglavnom ide sve lijepo, imamo više od 90 polaznika tečaja, djeca su zadovoljna, odrasli zadovoljni i mi smo zadovoljni. Tečaj je podijeljen na polugodišta. Do Nove godine polaznici su uglavnom crtali, učili crtati i skicirati. U drugom polugodištu su slikarske tehnike. Počeli smo sa suhim pastelom, pa će biti akvarel, zatim akril. Uglavnom, sve što mislim da je potrebno proći s djecom i odraslima. Siniša je super, vrijedan je, grize, jako je zainteresiran. No, on je još osnovnoškolac, još se traži. Teško je reći gdje ga vidim, ali potencijala definitivno ima, rekao je Mladen Bolfek.

  Željko Matijević, otac talentiranog Siniše Matijevića, redovno vozi sina na tečaj iz Krnjaka u Karlovac, a Karlovačka županija financira sudjelovanje na tečaju.

  -Ovo je samo još jedna potvrda da je naš trud i rad prepoznatljiv i da idemo u pravom smjeru. Dobili smo podršku od Karlovačke županije, to nam je velika pomoć. Osiguran nam je rad s Mladenom Bolfekom i putni troškovi. Ustvari, ja sada idem za Sinišom. Do sada sam ja išao prvi, a sada ja idem za njim. On je svoj talent pokazao i sada ga treba razvijati, rekao je Željko Matijević.

  Siniša Matijević oduševljen je s tečajem, koji će mu puno pomoći u daljnjem napredovanju u crtanju i slikanju.

  -Odlično se osjećam, tečaj ide po planu, sve je odlično. Najprije smo radili s olovkom, pa ugljenom i glinom, a sada radimo sa suhom pastelom, radit ćemo sve tehnike. Zanimljiv mi je svaki zadatak, ovo mi je najbolja radionica do sada. Nadam se da ću upisati Školu primijenjene umjetnosti u Zagrebu, a poslije ćemo vidjeti. Uvijek ću se aktivno baviti slikanjem, bez toga ne mogu, istaknuo je Siniša Matijević.

  Župan Damir Jelić bio je vrlo zadovoljan onim što je vidio u umjetničkom studiju vrijedne obitelji Bolfek.

  -Ja bih se htio zahvaliti obitelji Bolfek zbog ove istinske revitalizacije Zvijezde. To je jedan lijepi projekt i ono čemu mi težimo, a nikad nismo dovoljno dobri. Povezivanje nastave, izvannastavne aktivnosti i izvanškolskog procesa, što je ovo ovdje, to troje ako je u punom smislu, onda djeca rade dobre stvari. Siniša je ovdje među djecom koja su talentirana kao i on. Mi smo htjeli nenametljivo sudjelovati u jednom procesu gdje se talenti razvijaju. Normalo da je talent plus rad formula uspjeha. Tu smo se i mi malo utkali u ovaj rad. To nas veseli i voljeli bi vidjeti više ovakvih projekata, kao što je ovaj obitelji Bolfek, kazao je župan Damir Jelić. (b.o.)

  Foto: b.o.