Nikola Tesla Experience Centar

Svjetski poznata glazbenica Ana Rucner snimila promotivni spot pred otvorenje Centra

VIŠE IZ RUBRIKE

Video spot Ane Rucner za Teslu

Promotivne aktivnosti u sklopu priprema pred otvorenje Centra

Uoči otvorenja Nikola Tesla Experience Centra u Karlovcu, Karlovačka županija radi promotivni video spot, u kojem sudjeluje i poznata hrvatska violončelistica Ana Rucner. Snimanje spota bilo je danas u prostoru Centra. Snimanju spota prisustvovale su županica Martina Furdek Hajdin i direktorica Nikola Tesla Experience Centra Martina Marušić Britvec te Boris Šušnjar, koji utjelovljuje Nikolu Teslu. Ana Rucner istaknula je da je počašćena što je pozvana da snimi spot.

-Prije svega sam počašćena, jer svi znamo tko je bio Nikola Tesla. Jako je fora da se priča o tome da je upravo u ovoj Gimnaziji on bio učenik, to je velika stvar. Volim Karlovac i Karlovačku županiju, lijepo mi je da sam ovdje u ovom ambijentu. Prije par godina snimala sam spot za Nikolu Teslu, tamo gdje je rođen, u Smiljanu. Nekako sam već povezana s Teslom na taj način, ovo je nekakav slijed da se i nastavi. Kada su me pozvali iz Karlovačke županije da se snimi spot, vrlo spontano se sve to dogodilo, vrlo počašćeno sam prihvatila poziv. Drago mi je da baš na ovakvom električnom violončelu može se svirati glazba koja je takva, jedno novo doba, moderna klasika. Sviram u spotu Rondo Alla Turca od Mozarta. Promoviramo povijest, to je važno za ovu zemlju, za Karlovac i njegove ljepote. Ja sam jako sretna i hvala vam na povjerenju, kazala je Ana Rucner.

Poznata glazbenica dodala je da će se spot puštati na njenim koncertima diljem svijeta i to će biti još jedan način promocije.

-Htjela sam samo nadodati jednu stvar, kako promovirati spot. Danas snimamo spot koji će biti na you tube-u i moći će se vidjeti. Poanta je svega, ja recimo kao glazbenica kada putujem po svijetu, a sada mi se vratila i Kina, jako je dobro imati takav video, gdje na živom nastupu zapravo se može publici ispričati povijest, jer ovo je stvarno nešto eksluzivno. Svi znaju u svijetu tko je Nikola Tesla, on dolazi iz jedne male Hrvatske, iz Smiljana, u Karlovcu je išao u Gimnaziju. Tako da je ovo jedan od video spotova, koji će biti uvršten u moj program i uskoro će cijeli svijet vidjeti ovu lijepu priču, rekla je Ana Rucner.

Direktorica Nikola Tesla Experience Centra Martina Marušić Britvec istaknula je da je snimanje video spota jedna od aktivnosti pred otvorenje Centra.

-Mi smo počašćeni što je Ana Rucner kroz ovaj spot jedan od promotora našeg Centra. Smatram da je jako važno različitim ciljanim skupinama, mladima, djeci, općenito ljudima koji slušaju ovakvu glazbu zapravo prezentirati ujedno i naš Centar. Ono što mi je iznimno drago reći da je ovo jedna od aktivnosti, koje prethodesamom otvorenju Centra, jer smo u završnoj fazi i očekujemo u narednim tjednima i samo otvorenje. Sam Centar je gotov, tako da je ovo jedna od promotivnih aktivnosti, koja je nama jako bitna, a nastavit ćemo i u budućnosti promovirati Centar, promovirati činjenicu da je ove godine 150. obljetnica od Tesline mature, upravo u karlovačkoj realki. Smatramo da je važno Karlovac i Nikola Tesla Experience Centar pozicionirati na karti bitnih mjesta u Teslinom životu, kazala je Martina Marušić Britvec.

Županica Martina Furdek Hajdin napomenula je da je od početka uključena u ovaj projekt, a sve je počelo prije više od petnaest godina.

-Ja imam ili privilegiju ili nesreću da pratim ovaj projekt od 2005. ili 2006. godine, kada je inicijativa krenula od profesora iz Gimnazije Karlovac i kada je trebalo kupiti staru ruševnu kuću, koje se mnogi Karlovčani sjećaju. Sada smo u 2023. godini i uoči smo otvorenja Centra. U ovih petnaestak godina dogodili su se neki trenuci u ovom projektu i njegovom razvoju, koji potvrđuju jednu dobru energiju, a kada je Nikola Tesla u pitanju, onda naravno govorimo i o energiji, rekla je županica Martina Furdek Hajdin.

U spotu, uz Borisa Šušnjara, koji utjelovljuje Nikolu Teslu, sudjeluje i Karlovačka plesna reprezentacija.