U DUGOJ RESI PREDSTAVLJENA “BIJELA LOPTICA”

Svjetska stolnoteniska legenda Antun Tova Stipančić na 74. rođendan dobio svoju pjesmu

VIŠE IZ RUBRIKE

TOVA the movie

Riječ je o skladbi koja najavljuje dokumentarni film “Tova” o velikom Antunu Tovi Stipančiću, svjetskom prvaku u stolnom tenisu iz Duge Rese i jednome od ponajboljih svjetskih stolnotenisača svih vremena.

Danas je u prostoru nekadašnjeg kafića u sklopu stadiona NK Duga Resa, znanom i kao ''Tovin dom'', budući da je ovaj veliki sportaš odrastao u teškom siromaštvu (otac, majka i troje sinova živjeli su u skladišnoj sobici, a koristili su nužnik i zajedničke tuševe od kluba) - upriličena službena premijera videospota i pjesme “Bijela loptica”. Riječ je o skladbi koja najavljuje dokumentarni film “Tova” o velikom Antunu Tovi Stipančiću, svjetskom prvaku u stolnom tenisu iz Duge Rese i jednome od ponajboljih svjetskih stolnotenisača svih vremena.

Na konferenciji za medije govorili su producent videspota, mr. art. Petar Ćurić, autor glazbe, gitarist i pjevač Boris Dugi-Novački, vokalistica Zrinka Luketić te autor aranžmana akademski glazbenik i prof. Ognjen Gravora. Osim navedenih, produkcijski tim još čine: Jure Radelić (dron, kamera i montaža), Srećko Radelić (kamera), Tomislav Radić (ton-majstor), autor stihova, scenarist i redatelj Damir Jelić, te organizator snimanja Nikola Car.

-Na današnji dan, 18. svibnja 1949., prije 74 godine, rođen je naš Tova. Za života bio je višestruki državni prvak u stolnom tenisu, tri puta europski prvak, vice-šampion svijeta te svjetski stolnoteniski prvak – naglasio je Ćurić.

-Premda danas nećemo govoriti o dokumentarnom filmu, mogu potvrditi da je film u završnoj fazi produkcije te ćete o svemu doznati više u tjednima koji su pred nama, a predstavljanje “Bijele loptice” svojevrsni je uvod u predstavljanje čitavog filma, zaključio je Ćurić.

Autor glazbe Boris Dugi-Novački u nadahnutom je govoru detaljno opisao proces nastanka pjesme te naveo izvore umjetničke inspiracije, dok su Zrinka Luketić i Ognjen Gravora pohvalili čitav produkcijski tim i zahvalili na visokoprofesionalnoj i kvalitetnoj suradnji svih uključenih u ovaj kreativni proces.

Pjesmu i videospot Tovine pjesme “Bijela loptica” poslušajte i pogledajte u nastavku.