Klub ljubitelja mačaka Felis Croatia

Svjetska izložba mačaka 23. i 24. rujna u Karlovcu

VIŠE IZ RUBRIKE

Svjetska četveronožna dlakava elita

Osim 21 dosadašnjeg pobjednika, dolaze 372 mačke iz 17 različitih zemalja, a osmišljen je i bogat program za posjetitelje.

Klub ljubitelja mačaka Felis Croatia u suradnji s Turističkom zajednicom grada Karlovca, Gradom Karlovcem i Zorin domom ove godine organizira 23. i 24. rujna, od 10 do 18 h, WCF Svjetsku izložbu mačaka na Ekonomsko - turističkoj školi, Kurelčeva 2 u Karlovcu. Osim 21 dosadašnjeg pobjednika, dolaze 372 mačke iz 17 različitih zemalja, a osmišljen je i bogat program za posjetitelje.

-Mačke su kao kućni ljubimci već odavno dobile status članova obitelji, a neke, ovisno o pedigreu, često putuju svijetom s vlasnicima i vode pravi “slatki život”. 

Nakon već održanih sedam međunarodnih izložbi, entuzijastičnoj ekipi Felis Croatia ovo je prvo WCF Svjetsko natjecanje. Posjetitelji će vidjeti čak 17 mačjih svjetskih prvaka i 4 svjetska premiera. Bit će tu i ne baš često viđene pasmine, kao što su Kurilski Bobtail, Transilvanijska mačka, Bombay mačka, Munchin, Cornish Rex i mnoge druge. Pod budnim okom deset međunarodnih sudaca odabrat će se one najbolje, uz atraktivan program i mnoštvo sadržaja za posjetitelje. U sklopu spomenute izložbe, u petak, 22.9.2023. u 20:00 h, organizira se seminar jedne od vodećih genetičarki u mačjem svijetu, Leslie A. Lyons na temu: Ekstremi u uzgoju, po cijeni od 35 EUR za sve suce, uzgajivače te ostale zainteresirane osobe, neovisno kojem Udruženju pripadaju.

Udruga Felis Croatia osim što radi s pasminskim mačkama, isto tako podržava i zbrinjavanje te brigu o napuštenim mačkama. Zato će se na izložbi u Karlovcu moći posjetiti i štand udruge Kitten Safe House, koja godišnje zbrine i udomi na stotine mačaka i mačića. Uz štand i prikupljanje donacija za Udrugu ista će izlagati nekada napuštene, a danas zbrinute mačiće, a s nekima se i natjecati. Posjetitelji će moći razgovarati s uzgajivačima i ostalim stručnjacima za mačke, kako bi više doznali o njihovom ponašanju, njezi i navikama.

Uz mačke, koje su ipak glavne zvijezde ove izložbe, pripremljen je i atraktivan program za posjetitelje: odabir najljepšeg mačića, najljepšeg kastrata i najljepše odrasle mačke. Oni koji razmišljaju o udomljenju napuštene mačke moći će porazgovarati s predstavnicima Udruge za zaštitu mačaka te preuzeti pripremljene brošure sa savjetima o izboru uzgajivača, pasmine ili udomljenja mačića, kao i one o pravilnoj prehrani i brizi malenih dlakavaca.

Najzanimljiviji dio izložbe je svakako Best in Show, na kojoj se među najljepšim mačkama izložbe biraju pobjednici i to oba dana s početkom u 16:30 h.

Posjetiteljima će biti na raspolaganju i veterinarsko savjetovalište, prodaja igrački i opreme za mačke, no i jedna posebna atrakcija.  Višestruko nagrađivana i poznata fotografkinja Gordana Popović iz agencije Pet Almighty Photography, koja je nedavno osvojila 3 nagrade za fotografije maca, postavit će studio za fotkanje pa je ovo prilika za hvatanje uspomena i fotku s vašim četveronožnim ljubimcem. Ulaz na izložbu se plaća, 2 EUR djeca i 4 EUR odrasli, a ulaznice je moguće kupiti na ulazu u dvoranu, poručuju organizatori.

Fotografije:  Gordana Popović, Pet Almighty Photography

https://drive.google.com/drive/folders/1CkADGNutWnqbIv54gwKEmFxcR11hHoH2?usp=sharing

Više informacija o događanju pogledajte na: https://www.facebook.com/feliscroatia