Prvi Karlovački

Svečano otvoreno međunarodno natjecanje “Tennis Europe National Challenge by HEAD”

Autor: Branko Obradović

21.07.2021

Sport

U Karlovcu nastupa 16 europskih reprezentacija mladih tenisača do 12 godina

Teniski klub “Karlovac” domaćin je međunarodnog natjecanja “Tennis Europe National Challenge by HEAD” za igračice i igrače do 12 godina. Teniski klub Karlovac i grad Karlovac ugostili su 16 europskih reprezentacija koje će se boriti za odlazak na Europsko prvenstvo u Francusku. Večeras je održana svečanost otvaranja natjecanja, kojoj su prisustvovali državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak, izvršni direktor Hrvatskog teniskog saveza Vladimir Jovanoski, županica Martina Furdek Hajdin, zamjenica gradonačelnika Ivana Fočić, predsjednik i glavni tajnik Karlovačke sportske zajednice Željko Šančić i Marijeta Ćelić i predsjednik Zajednice sportova Karlovačke županije Želimir Feitl. U Karlovcu u muškoj konkurenciji nastupaju Hrvatska, Italija, Njemačka, Grčka, Izrael, Portugal. Slovenija i Bosna i Hercegovina. U ženskoj konkurenciji igraju Belgija, Hrvatska, Latvija, Rusija, Srbija, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Ukrajina. Predsjednica Teniskog kluba “Karlovac” Tatjana Basar istaknula je da su uložili puno truda u organizaciju ovog natjecanja.

-Jako smo ponosni na ovo natjecanje, šesnaest reprezentacija je ovdje. Među igračima i igračicama su neki koji su već sada s 12 godina poznati i koje očekuju lijepe teniske karijere. Prije svega u Vrbanićevom perivoju osjeti se jedan duh zajedništva, kazala je predsjednica kluba Tatjana Basar.

Natjecanje počinje u četvrtak u devet sati i trajat će do nedjelje. Karlovački ljubitelji tenisa moći će besplatno gledati turnir i pružiti podršku mladim i talentiranim sportašima.