Danas počinju 36. Dani piva

Svečano otvorenje uz svjetlosni show i koncert Parnog Valjka

VIŠE IZ RUBRIKE

Bogati i raznovrsni sadržaji

U pet festivalskih dana posjetitelje očekuje čak 17 koncerata na dvije pozornice, bogata gastronomska i turistička ponuda, te više od 20 domaćih i inozemnih vrsta piva i brojne popratne aktivnosti.

Ovogodišnji 36. Dani piva počinju danas, a svečanom otvorenju uz svjetlosni show i koncert Parnog Valjka prisustvovat će i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac. Otvorenje manifestacije predviđeno je za 20.15 sati.

U pet festivalskih dana posjetitelje očekuje čak 17 koncerata na dvije pozornice, bogata gastronomska i turistička ponuda, te više od 20 domaćih i inozemnih vrsta piva i brojne popratne aktivnosti.

U subotu će na glavnoj pozornici najprije zapjevati riječki Belfast Food, potom slijedi nastup dalmatinskog repera Grše, a onda i legendarnog Psihomodo Popa. Nedjelju će obilježiti rock zvuci Opće opasnosti, a ponedjeljak i utorak rezervirani su za Dalmatino i Ninu Badrić. Posjetitelje će na glavnoj pozornici zabavljati još i Miach, DJECA!, Kojoti, Detour i Mirna Škrgatić, dok će na pozornici u sklopu Gastro kutka nastupati jedini hrvatski Mariachi bend Los Caballeros, funk-soul band Brown Sugar te lokalni sastavi Strings band, Rivers band i Black & White.

Za pravu festivalsku atmosferu pobrinut će se ugostitelji i trgovci čija će ponuda hrane i piva biti jedan od glavnih preduvjeta dobrog provoda, a da bi doživljaj bio potpun tu su i veliki pivski pereci, jedan od zaštitnih znakova Dana piva. Na stotinjak metara od glavne pozornice posjetitelje očekuje Gastro kutak s kapacitetom od 300 sjedećih mjesta te raznovrsna pivska ponuda u Svijetu piva.

Za ponudu craft piva pobrinut će se pivovare Podrum i Medvedgrad. Na manifestaciji će cijena pola litre točenog Karlovačkog piva iznositi dva i pol eura.

Dane piva organizira Grad Karlovac, Karlovačko je generalni sponzor, a izvršni organizatori su Turistička zajednica grada Karlovca i tvrtka Mladost d.o.o. Karlovac. Sponzori su Hrvatske šume i Žitoproizvod. Više informacija o 36. Danima piva možete pronaći na službenoj web stranici danipiva.net te na Facebook i Instagram profilima Dani piva Karlovac.