Prvi Karlovački

Svečano otvorene nove prostorije udruge “Jak kao Jakov”

06.02.2019

Karlovac

Humanitaran rad udruge bit će nastavljen u novim prostorijama u Radićevoj ulici

Udruga Jak kao Jakov na temelju natječaja Grada Karlovca za dodjelu prostora udrugama dobila je nove prostorije u Radićevoj ulici koje su večeras i službeno otvorene.

Kako je rekla Ivančica Rubido, predsjednica udruge, ovaj prostor objedinit će rad njihove radionice koja je svih ovih godina bila u Lana centru gdje su bili besplatno smješteni i na tome su posebno zahvalni.

-Imat ćemo ovdje i ured udruge što znači da mogu doći svi kojima je potrebna pomoć, svi koji imaju djecu oboljelu od malignih bolesti. Mogu doći i svi koji nam žele pomoći i pridružiti se našim radionicama bilo kao volonteri ili donatori, vjerujemo da će to biti jedno mjesto susreta. Isto tako, pošto sami prostor ima šest izloga, nama je prekrasan jer možemo izložiti sve ono što radimo i mogu kod nas doći svi oni koji trebaju neki suvenir. Kupnjom našeg suvenira pomažemo onoj djeci koja su trenutno na liječenju, a što nam izuzetno puno znači, istaknula je Rubido.

Inače, ova udruga je 06. veljače obilježila osam godina rada tijekom kojih su  podijelili više od 2,3 milijuna kuna humanitarne pomoći djeci oboljeloj od malignih bolesti s područja cijele Hrvatske koji su liječeni na dva hemato-onkološka odjela u Zagrebu, a čije su obitelji, njih više od 300, bile socijalno ugrožene. Veliki iznos te pomoći prikupljen je radom udruge, kroz njihove volonterske radionice i štandove.

-Želim zahvaliti svima koji su nam u tih osam godina na bilo koji način pomagali, bilo da su bili volonteri ili donatori. Sada krećemo u nove akcije u ovom novom prostoru, poručila je Rubido.

Svečanosti otvaranja bili su prisutni i predstavnici Grada Karlovca i Karlovačke županije. (sl)

Foto: I. Čepurkovski