Prvi Karlovački

Svečano otvorena nova općinska zgrada u Rakovici

Autor: Ivica Pilaković

03.08.2022

Županija

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, održanoj u prostoru DVD Drežnik Grad govorili su predsjednik Općinskog vijeća Zoran Luketić, načelnik Općine Rakovica Mihovil Bićanić (o projektima i radu Općine), u ime gradonačelnika i načelnika iz Karlovačke županije pozdravila je gradonačelnica grada pobratima Ozlja Lidija Bošnjak. Potom je govorila zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar koja je uputila čestitke mještanima i općinskom vodstvu povodom Dana općine. Čestitala je načelniku na vrijednom radu i dobrim rezultatima, vidljivim kroz realizaciju brojnih projekata te istakla potporu Karlovačke županije, posebno u realizaciji projekata iz školstva i zdravstva te komunalne infrastrukture. Naglasila je pomoć Karlovačke županije u rješavanju problema vodoopskrbe Rakovice.

U ime predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i kao izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda govorio je državni tajnik Ministarstva branitelja Špiro Janović. Kao izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandroković obratila se saborska zastupnica Nada Murganić.

Uz brojne goste, predstavnike Grada Slunja i načelnike susjednih općina te općina iz ličko-senjske i splitsko-dalmatinske županije, kao i mještane Rakovice, sjednici je nazočila i saborska zastupnica dr. Maja Grba Bujević koja je od općinskog vodstva dobila posebno priznanje za pomoć Rakovici. Također su zaslužnim mještanima i udrugama dodijeljena općinska priznanja.

Nakon Svečane sjednice izaslanstva su položila vijence i zapalila svijeće pred spomenikom poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Rakovici.

Na kraju svečanog programa prigodno je otvorena nova općinska zgrada čija je obnova stajala preko 7,5 milijuna kuna, koju su zajednički otvorili načelnik Mihovil Bićanić te zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar.