CACIB Karlovac „4 Rivers Winner 2023“

Svečano otvorena Međunarodna izložba pasa

VIŠE IZ RUBRIKE

Bogati kinološki sadržaji

Ove godine imaju prijavljenih 760 pasa, u više od 130 različitih pasmina.

Jubilarna, deseta po redu Međunarodna izložba pasa koja svake godine okuplja sve veći broj inozemnih i domaćih ljubitelja pasa, svečano je otvorena danas na Vunskom polju.

Svečanom otvorenju dvodnevne izložbe prisustvovao je i predsjednik Gradskog vijeća, Marin Svetić koji je zahvalio Kinološkom športskom klubu Karlovac na organizaciji ove prekrasne manifestacije, te svim gostima zaželio dobrodošlicu.

Kako je naveo predsjednik Kinološkog športskog kluba Karlovac Fran Perković, ove godine imaju prijavljenih 760 pasa, u više od 130 različitih pasmina, te su vrlo zadovoljni odazivom izlagača, ali i posjetitelja. Najbrojniji izlagači su iz Hrvatske, Italije i  Češke, te iz drugih europskih, ali i svjetskih zemalja, a čije će pse ocjenjivati 12 sudaca iz Estonije, Luksemburga, Irske, Finske, Nizozemske, Srbije, Austrije, Italije i Hrvatske. Ujedno izrazio je zadovoljstvo posjećenošću.

Osim bogatog kinološkog sadržaja, svi posjetitelji moći će uživati u raznolikoj ponudi Instituta za burgere, ovogodišnjeg pobjednika zagrebačkog Burgerfesta, dok su za najmlađe posjetitelje osigurani napuhanci.

Danas s početkom u 13 sati, u sklopu VAU! kutka koji je rezerviran za opuštenu atmosferu i druženje, održat će se „4 Rivers Winner Quiz“ by Mislav Benić u kojem će svi sudionici imati priliku pokazati svoje kinološko znanje, a prijave će biti moguće na lokaciji, nekoliko minuta prije samog početka.

Sada već tradicionalno, u sklopu glavne izložbe pasa CACIB Karlovac, održat će se specijalna izložba tornjaka i bijelih švicarskih ovčara.

U nedjelju, posjetitelji će imati priliku upoznati hrvatske autohtone pasmine kroz Glavnu uzgojnu izložbu u organizaciji Hrvatskog kinološkog saveza.

Ocjenjivanje pasa po ringovima počelo je u 10 sati, a najljepše primjere svake pasmine posjetitelji mogu vidjeti u Best in Showu koji počinje u 15 sati.

Ulaz je za sve posjetitelje besplatan, a događanja na Vunskom polju oba dana traju do otprilike 18:00 sati.