Selo štrudle Jaškovo

Jedna od perjanica županijskih turističkih manifestacija - počeo osmi Štrudlafest

VIŠE IZ RUBRIKE

Bogat program za sve uzraste

Posjetitelje tijekom dana očekuju gastro radionice, programi za djecu, nastup KUD-a Vivodina, Teslin kutak, Aquatika kutak, HGSS dječji kutak – zip line i drugo.

Osmi po redu Štrudlafest danas je svečano otvoren u Jaškovu.

Idejna začetnica i direktorica Štrudlafesta, Lidija Žganjer Gržetić tom je prilikom izjavila kako će na manifestaciju doći posjetitelji iz cijele Hrvatske i Slovenije, što, kako je navela,  samo potvrđuje da je Štrudlafest zaista prava gastro-turistička manifestacija, te svima zaželjela neka uživaju u brojnim okusima štrudli i bogatom programu.

Gradonačelnica grada Ozlja, Lidija Bošnjak također je svim posjetiteljima zaželjela dobrodošlicu u selo štrudle, te zahvalila svima koji su na bilo koji način poduprli ovu gastro-turističku manifestaciju, najveću u Karlovačkoj županiji, a i šire.

Podsjetila je i kako je sve počelo potpuno spontano, 2014. godine, godinu dana prije nego je osvojen Guinnessov rekord, da bi danas manifestacija postala tako velika.

-To prije svega zahvaliti svima u obitelji Žganjer i svima koji ovo podržavate. Želim da se svi dobro zabavite i uživate u više od 100 različitih okusa štrudli, svake godine su neki novi okusi i sigurno će opet biti redovi kao i svake godine. Ima puno radionica, puno raznih aktivnosti i za djecu. Veseli me što će mnoge obitelji danas i sutra doći i ovdje provesti dan, a neki će i ostati, smještajni kapaciteti su puni, poručila je između ostalog Bošnjak.

Zamjenica županice, Vesna Hajsan Dolinar rekla je i kako i sama voli peći štrudle, te kako je u ruralnim područjima štrudla oduvijek često na jelovniku. A otkrila je i kakve štrudle preferira.

-Ovisi o dobu dana, o raspoloženju, o društvu. Uz slanu se može popiti više vina kojega ovdje ne nedostaje, slatka je dobra za neke desertne prigode. Dakle, na početku možemo sa slanom, kasnije sa slatkom, a mogu se koristiti i sve vrste voća, kazala je.

Na kraju je poručila:

-Dođite svi u Jaškovo, zabavite se, ne nedostaje hrane, pića, sportskih aktivnosti, jahanja na konju, kajaka, hodanja i ostalog…

Manifestacijom je oduševljena i Darija Tödtling, voditeljica Odjela za razvoj proizvoda Hrvatske turističke zajednice, koja je prvi put danas ovdje.

 -Prekrasno je i oduševljena sam svime, od početka gdje su znakovi „visoka koncentracija šećera u zraku“ do „pazi štrudla na putu“... Štrudlu stvarno obožavam tako da jedva čekam probati neke nove okuse, istaknula je.

Nakon službenog otvorenja uslijedilo je natjecanje u izradi najbolje štrudle Hrvatske, a posjetitelje tijekom dana očekuju gastro radionice, programi za djecu, nastup KUD-a Vivodina, Teslin kutak, Aquatika kutak, HGSS dječji kutak – zip line i drugo.

Nedjelja je predviđena za vođenu šetnju “Štrudla step by step”, Piknik Štrudlomanijak, radionicu keramike “Oslikaj svoj tanjurić za štrudlu”, nekoliko gastro showa, te koncert Filipa Rudana. Detaljan program i više informacija o manifestaciji pročitajte na službenoj stranici Štrudlafesta.