Trgovački centar ima supermarket, poljoljekarnu, benzinsku postaju i restoran, te zapošljava 48 djelatnika. Investicija je vrijedna 6,5 milijuna eura

Svečano otvoren novi Trgovački centar KTC Karlovac

VIŠE IZ RUBRIKE

  Novi trgovački centar KTC Karlovac svečano je otvoren danas na Švarči. Investicija je vrijedna 6,5 milijuna eura, a u svom sastavu ovaj centar ima supermarket, poljoljekarnu, benzinsku postaju i restoran, te zapošljava 48 djelatnika.

  -Priveli smo kraju veliku investiciju od 6,5 milijuna eura kojom amo obogatili ne samo ponudu tvrtke KTC nego i naše kupce, Švarču, grad Karlovac i okolici jer radi se o jednom impresivnom objektu na kojem ćete osim trgovine imati na raspolaganju i restoran kapaciteta 400 mjesta, poljoprivrednu ljekarnu sa pratećim sadržajima i benzinsku pumpu. Smatramo da smo završetkom ovoga projkta konačno u Karlovcu završili jedan četverogodišnji ciklus u kojem smo od iznajmljenog prostora došli u svoj prostor. Pružit ćemo vam mogućnost kupovanja u modernim uvjetima, sa širinom asortimana, prije svega poštivajući slogan „Kupujmo hrvatsko“ i pružajući mogućnost da na jednom mjestu nađete ponudu domaće proizvodnje i stranih svjetskih renomiranih proizvođača uz odličan asortiman i umjerene cijene, istaknuo je predsjednik Upravnog odbora KTC-a, Ivica Katavić.

  Gradonačelnik Damir Mandić rekao je kako je 50-ak novih radnih mjesta posebna vrijednost ovog projekta.

  -Radi se o investiciji koja je viša od 40 milijuna kuna i mi u Gradu smo ju u startu stavili kao svoju točku na kolegiju i moram reći da su i gradske službe od samog početka do otvorenja bile maksimalno uključene i da smo se stvarno trudili biti prijateljski raspoloženi prema investitoru, što mislim da i on može potvrditi. Što se tiče samog projekta, vjerujem da će na ovoj razini podizanja konkurentnosti svih trgovačkih centara u Karlovcu donijeti neku dobrobit našim sugrađanima, naglasio je Mandić dodavši kako je 50 novozaposlenih posebna vrijednost ovog projekta.

  Otvorenju je prisustvovao  gradonačelnik Križevaca, Mario Rajn koji je rekao kako se u Križevcu iznimno ponose KTC-om kao vodećim poslovnim subjektom, te dodao:

  -Važno je naglasiti kako je KTC u križevačkoj sredini, ali i u svima u kojima djeluje istovremeno i pouzdan i partnerski nastrojen i zaista hrvatska tvrtka koja njeguje iznimno korektne odnose s hrvatskim dobavljačima i s lokalnim stanovništvom, poručio je Rajn.

  Lijepim željama vezanim uz buduće poslovanje ovog trgovačkog centra pridružio se i župan Koprivničko-križevačke županije, Darko Koren.

  -Želim da od danas ovaj prostor bude prostor radosti, veselja i zadovoljstva dobrom kupnjom. Radnicima i vlasnicima KTC-a želim da sve njihove želje u tom smislu budu također ispunjene i da se svi ovdje dobro osjećaju, kazao je Koren.

  Potpredsjednik za trgovinu i financije Hrvatske gospodarske komore, Josip Zaher zahvalio je obitelji Katavić koja je dugi niz godina radi i investira sa svojim sredstvima.

  -Uime Hrvatske gospodarske komore i svoje osobno moram reći i da ta obitelj, odnosno djelatnici i vodstvo podržava hrvatsku proizvodnju iz svojih vlastitih sredstava i banaka da bi radila, napredovala i podržala hrvatsku proizvodnju, a time i zaposlenost svih onih koji proizvode u Hrvatskoj, kao i djelatnika koji su našli posao i u ovom trgovačkom centru. Moram reći da ovakve investicije i ovakav pristup svemu djeluju na situaciju u Hrvatskoj, a to je depopulacija, na način da nam ljudi ne odlaze van, već da nađu posao u svim sferama, od proizvodnje, do trgovine i usluga i ostaju u ovoj zemlji, rekao je Zaher.

  Vlasnik tvrtke, Ivan Katavić rekao je kako KTC nikada nije bio u blokadi niti ikome ostao dužan.

  -Sigurno da je stanovito uzbuđenje prisutno i kod mene jer 1993. godine kada je bio otvoren prvi centar u onim uvjetima, pa do danas prošlo je mnogo faza i dobrih i loših, ali KTC nikada nije bio u blokadi, niti nikada nikome nije ostao dužan od radnika, izvođača radova, lokalne samouprave i države, naglasio je vlasnik KTC-a.

  U sklopu otvorenja, uručena je i donacija Dječjem vrtiću „Četiri rijeke“, a nakon svečanog rezanja vrpce veliki broj građana nahrupio je u razgledavanje novouređenog prostora i naravno u kupovinu.

  Uglavnom, supermarket nudi bogat asortiman prehrambene robe, s posebnim naglaskom na dnevno svježe meso, mlijeko i mliječne proizvode, delikatesnu robu, te dnevno svježe voće i povrće. U ponudi je i odličan izbor pića, čistila, kozmetike, kućnih potrepština, tehničke robe (televizori, računala, informatička oprema, bijela tehnika i drugo). Radno vrijeme supermarketa je od 7 do 21 a nedjeljom od 7 do 14 sati.

  Poljoljekarna nudii sredstva za zaštitu bilja, mineralna i organska gnojiva, sjemensku robu i sadni matrijal, profi supstrate i zemlju za cvijeće, stočnu hranu, opremu za navodnjavanje, opremu za podrumarstvo i vinogradarstvo, te alate za primjenu u poljoprivredi. Prodajno osoblje je educirano za savjetnike i distributere u prodaji sredstava za zaštitu bilja, kako bi svojim kupcima prenijeli što više znanja. Radno vrijeme poljoljekarne od ponedjeljka do petka od 8 do 17 sati, a subotom od 8 do 13 sati.

  Benzinska postaja nudi  kvalitetno gorivo uz tradicionalno dobru uslugu. Radno vrijeme je od 6 do 22, a nedjeljom od 6 do 20 sati.

  Restoran i catering Karlovac u dnevnoj ponudi imaju pet vrsta toplih jela, ali i a la carte ponudu. Obavlja i uslugu cateringa. Prostor restorana moderno je uređen i pogodan za organizaciju svadbenih i drugih svečanosti. Može primiti do 400 gostiju. Radno vrijeme restorana je od ponedjeljka do subote od 7 do 20 sati.

  Inače, KTC je na hrvatskom tržištu 26 godina. Poslovne prostore ima u 25 hrvatskih gradova. Osnovna djelatnost je trgovina u 27 supermarketa a kao dopuna ponude su 22 poljoljekarne, 15 benzinskih postaja i 21 restoran. Uz KTC posluje i KTC Jadran sa tri hotela na jadranskoj obali (Baška Voda i Makarska). KTC  zapošljava 1.400 djelatnika.  (sl)

  Foto: I. Čepurkovski