Prvi Karlovački

Svečano otvoren novi Trgovački centar KTC Karlovac

21.01.2019

Karlovac

Trgovački centar ima supermarket, poljoljekarnu, benzinsku postaju i restoran, te zapošljava 48 djelatnika. Investicija je vrijedna 6,5 milijuna eura

Novi trgovački centar KTC Karlovac svečano je otvoren danas na Švarči. Investicija je vrijedna 6,5 milijuna eura, a u svom sastavu ovaj centar ima supermarket, poljoljekarnu, benzinsku postaju i restoran, te zapošljava 48 djelatnika.

Priveli smo kraju veliku investiciju od 6,5 milijuna eura kojom amo obogatili ne samo ponudu tvrtke KTC nego i naše kupce, Švarču, grad Karlovac i okolici jer radi se o jednom impresivnom objektu na kojem ćete osim trgovine imati na raspolaganju i restoran kapaciteta 400 mjesta, poljoprivrednu ljekarnu sa pratećim sadržajima i benzinsku pumpu. Smatramo da smo završetkom ovoga projkta konačno u Karlovcu završili jedan četverogodišnji ciklus u kojem smo od iznajmljenog prostora došli u svoj prostor. Pružit ćemo vam mogućnost kupovanja u modernim uvjetima, sa širinom asortimana, prije svega poštivajući slogan „Kupujmo hrvatsko“ i pružajući mogućnost da na jednom mjestu nađete ponudu domaće proizvodnje i stranih svjetskih renomiranih proizvođača uz odličan asortiman i umjerene cijene, istaknuo je predsjednik Upravnog odbora KTC-a, Ivica Katavić.

Gradonačelnik Damir Mandić rekao je kako je 50-ak novih radnih mjesta posebna vrijednost ovog projekta.

Radi se o investiciji koja je viša od 40 milijuna kuna i mi u Gradu smo ju u startu stavili kao svoju točku na kolegiju i moram reći da su i gradske službe od samog početka do otvorenja bile maksimalno uključene i da smo se stvarno trudili biti prijateljski raspoloženi prema investitoru, što mislim da i on može potvrditi. Što se tiče samog projekta, vjerujem da će na ovoj razini podizanja konkurentnosti svih trgovačkih centara u Karlovcu donijeti neku dobrobit našim sugrađanima, naglasio je Mandić dodavši kako je 50 novozaposlenih posebna vrijednost ovog projekta.

Otvorenju je prisustvovao  gradonačelnik Križevaca, Mario Rajn koji je rekao kako se u Križevcu iznimno ponose KTC-om kao vodećim poslovnim subjektom, te dodao:

Važno je naglasiti kako je KTC u križevačkoj sredini, ali i u svima u kojima djeluje istovremeno i pouzdan i partnerski nastrojen i zaista hrvatska tvrtka koja njeguje iznimno korektne odnose s hrvatskim dobavljačima i s lokalnim stanovništvom, poručio je Rajn.

Lijepim željama vezanim uz buduće poslovanje ovog trgovačkog centra pridružio se i župan Koprivničko-križevačke županije, Darko Koren.

-Želim da od danas ovaj prostor bude prostor radosti, veselja i zadovoljstva dobrom kupnjom. Radnicima i vlasnicima KTC-a želim da sve njihove želje u tom smislu budu također ispunjene i da se svi ovdje dobro osjećaju, kazao je Koren.

Potpredsjednik za trgovinu i financije Hrvatske gospodarske komore, Josip Zaher zahvalio je obitelji Katavić koja je dugi niz godina radi i investira sa svojim sredstvima.

Uime Hrvatske gospodarske komore i svoje osobno moram reći i da ta obitelj, odnosno djelatnici i vodstvo podržava hrvatsku proizvodnju iz svojih vlastitih sredstava i banaka da bi radila, napredovala i podržala hrvatsku proizvodnju, a time i zaposlenost svih onih koji proizvode u Hrvatskoj, kao i djelatnika koji su našli posao i u ovom trgovačkom centru. Moram reći da ovakve investicije i ovakav pristup svemu djeluju na situaciju u Hrvatskoj, a to je depopulacija, na način da nam ljudi ne odlaze van, već da nađu posao u svim sferama, od proizvodnje, do trgovine i usluga i ostaju u ovoj zemlji, rekao je Zaher.

Vlasnik tvrtke, Ivan Katavić rekao je kako KTC nikada nije bio u blokadi niti ikome ostao dužan.

-Sigurno da je stanovito uzbuđenje prisutno i kod mene jer 1993. godine kada je bio otvoren prvi centar u onim uvjetima, pa do danas prošlo je mnogo faza i dobrih i loših, ali KTC nikada nije bio u blokadi, niti nikada nikome nije ostao dužan od radnika, izvođača radova, lokalne samouprave i države, naglasio je vlasnik KTC-a.

U sklopu otvorenja, uručena je i donacija Dječjem vrtiću „Četiri rijeke“, a nakon svečanog rezanja vrpce veliki broj građana nahrupio je u razgledavanje novouređenog prostora i naravno u kupovinu.

Uglavnom, supermarket nudi bogat asortiman prehrambene robe, s posebnim naglaskom na dnevno svježe meso, mlijeko i mliječne proizvode, delikatesnu robu, te dnevno svježe voće i povrće. U ponudi je i odličan izbor pića, čistila, kozmetike, kućnih potrepština, tehničke robe (televizori, računala, informatička oprema, bijela tehnika i drugo). Radno vrijeme supermarketa je od 7 do 21 a nedjeljom od 7 do 14 sati.

Poljoljekarna nudii sredstva za zaštitu bilja, mineralna i organska gnojiva, sjemensku robu i sadni matrijal, profi supstrate i zemlju za cvijeće, stočnu hranu, opremu za navodnjavanje, opremu za podrumarstvo i vinogradarstvo, te alate za primjenu u poljoprivredi. Prodajno osoblje je educirano za savjetnike i distributere u prodaji sredstava za zaštitu bilja, kako bi svojim kupcima prenijeli što više znanja. Radno vrijeme poljoljekarne od ponedjeljka do petka od 8 do 17 sati, a subotom od 8 do 13 sati.

Benzinska postaja nudi  kvalitetno gorivo uz tradicionalno dobru uslugu. Radno vrijeme je od 6 do 22, a nedjeljom od 6 do 20 sati.

Restoran i catering Karlovac u dnevnoj ponudi imaju pet vrsta toplih jela, ali i a la carte ponudu. Obavlja i uslugu cateringa. Prostor restorana moderno je uređen i pogodan za organizaciju svadbenih i drugih svečanosti. Može primiti do 400 gostiju. Radno vrijeme restorana je od ponedjeljka do subote od 7 do 20 sati.

Inače, KTC je na hrvatskom tržištu 26 godina. Poslovne prostore ima u 25 hrvatskih gradova. Osnovna djelatnost je trgovina u 27 supermarketa a kao dopuna ponude su 22 poljoljekarne, 15 benzinskih postaja i 21 restoran. Uz KTC posluje i KTC Jadran sa tri hotela na jadranskoj obali (Baška Voda i Makarska). KTC  zapošljava 1.400 djelatnika.  (sl)

Foto: I. Čepurkovski