Poliklinika SUVAG

Svečano otvoren novi, nadograđeni dio Poliklinike

VIŠE IZ RUBRIKE

  Za veći standard rada i usluga

  Ovom investicijom ustanova će znatno podići standard rada i pruženih usluga za sve veći broj pacijenata kojima su njihove usluge potrebne.

  Svečano je danas otvoren novi, nadograđeni dio Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG Karlovac.

  -Ova nadogradnja je nama djelatnicima SUVAG-a osobito korisnicima od neizmjerne važnosti. Proširili smo se na postojeći tavanski prostor gdje smo dobili senzornu dvoranu, prostor za upravu ustanove, logopedsku ordinaciju i ordinaciju za neurofeedback. A dolje u prostorima gdje je bila dosadašnja uprava moći ćemo imati još jedan logopedski kabinet i kabinu za audiometriju, što nam je vrlo važno s obzirom da smo do sada za tu uslugu slali u zagrebački SUVAG, izjavila je ravnateljica SUVAG-a, Vesna Pavlačić.

  Naglasila je kako je Karlovac jedan od rijetkih gradova koji ima jednu ovakvu specijaliziranu ustanovu s kojom "pokrivaju" populaciju ne samo Karlovačke županije nego i rubnih gradova drugih županija, a SUVAG na razini Hrvatske osim u Karlovcu djeluje još samo u Zagrebu i Osijeku. Ovom investicijom, kako je istaknula ravnateljica, ustanova će znatno podići standard rada i pruženih usluga za sve veći broj pacijenata kojima su njihove usluge potrebne.

  Vrijednost projekta je 4,7 milijuna kuna, a financiran je iz decentraliziranih sredstava Ministarstva zdravstva, od sredstava Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, sredstava Karlovačke županije, Grada Karlovca i vlastitim sredstvima Poliklinike SUVAG.

  Županica Martina Furdek Hajdin osvrnula se također na značaj ove investicije.

  -Ova kvadratura koju treba opremiti za sada će zadovoljavati potrebe korisnika s našeg područja.  Važno je reći i da karlovački SUVAG ima svoju podružnicu, odnosno da mu je 2020. godine u okviru Doma zdravlja Slunj omogućen rad, izjavila je županica. Naglasila je i kako na zgradi postoji dizalo i uklonjene su barijere upravo za djecu i korisnike s invaliditetom, što je velika korist za javu zgradu.

  -Osim prostornih kapaciteta i oprema će omogućiti kvalitetnije djelovanje, rehabilitaciju djece, ali i odraslih koji su imali ili  moždani udar ili karcinom i smanjene logomotoričke sposobnosti i ono što ovu djelatnost čini zaista posebnom, je da omogućuje posebno djeci da pod jednakim uvjetima krenu i u školovanje i odrastanje i u svijet odraslih, poručila je.

  Vrijednost projekta je 4,7 milijuna kuna, a financiran je iz decentraliziranih sredstava Ministarstva zdravstva, od sredstava Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, sredstava Karlovačke županije, Grada Karlovca i vlastitim sredstvima Poliklinike SUVAG.

  Svečanosti je pored brojnih uzvanika prisustvovao i gradonačelnik Damir Mandić sa suradnicima, a novi nadograđeni prostor blagoslovio je mons. Antun Sente.

  Radove započete u rujnu 2021. godine prema projektu Projektnog biroa Vinski d.o.o., izvodili su djelatnici tvrtke Pilja d.o.o. iz Karlovca.