Prvi Karlovački

Svečano otvoren 14. Ogulinski festival bajke

Autor: Branko Obradović

08.06.2019

Mozaik

Mnogobrojni mališani pristigli iz svih krajeva Hrvatske

U Ogulinu je u petak, 7. lipnja svečano otvoren 14. po redu Ogulinski festival bajke. Jedinstvena manifestacija koja se događa u rodnom gradu Ivane Brlić-Mažuranić slavi iz godine u godinu bajke i bajkovito stvaralaštvo,  rastući i proširujući svoj sadržaj koji je ove godine uistinu zanimljiviji nego ikad i pri tom u potpunosti besplatan! Od brojnih međunarodnih i domaćih predstava za djecu svih uzrasta, pripovijedanja, festivalskih poslastica poput radionice polaganje za vozačke dozvole za letenje na metli, radionice izrada vilenjačkih kapa i vilinskih vijenčića, radionice robotike, radionice filcanja vune ili pak laserskog graviranja…..u Zavičaju bajki inspiraciji i kreativnosti nema kraja!

-Nakon svečanog otvorenja i cjelodnevnog druženja prepunog različitog sadržaja za naše najmlađe posjetitelje, mogu samo iskazati zadovoljstvo i istinsku sreću. Naša su najveća nagrada  ozarena lica djece, koja su već tijekom prvog dana Ogulinskog festivala bajke bila vidno oduševljena i prezadovoljna. Festival je uistinu bogatiji i posjećeniji no ikada, što nam je svakako velika čast, jer se brojna djeca vraćaju svake godine. Očekuju nas jos dva jednako intenzivna dana i pozvala bih sve koji imaju priliku dopći, da nam se svakako pridruže i dožive svim čulima našu ogulinsku bajku, istaknula je Sonja Drašković Dedić, direktorica Turističkog ureda TZ Ogulin i organizatorica 14. Ogulinskog festivala bajke.

Jučerašnje otvorenje održano je na sceni Regoč, uz svečane govore  Sonje Drašković Dedić, direktorice Turističkog ureda TZ Ogulin i gradonačelnika Grada Ogulina Dalibora Domitrovića, a svečanost je uveličala i  izaslanica ministrice kulture, Marija Rubić, te brojni drugi uzvanici. Za sjajnu atmosferu pobrinuli su se Klinci Ogulinci i Ogulinske mažoretkinje, a nakon otvorenja, već tradicionalno, razrezane su i svim okupljenim najmlađim posjetiteljima razdijeljene velike festivalske rođendanske torte.

-Ogulinski festival bajke je meni osobno jedan od najdražih evenata u Hrvatskoj, u kojem jednako uživam kao i djeca koja su trenutno s nama, a pristigla su iz cijele Hrvatske. Već prvog dana, hodajući od jedne do druge scene, uživao sam u predstavama, pripovijedanjima, brojnim kreativnim radionicama i atrakcijama koje smo pripremili za ovaj, 14. po redu Ogulinski festival bajke.  Lijepo vrijeme, bogastvo sadržaja i predivni Ogulin dovoljan je razlog da se požurite u Ogulin i provedete subotu i nedjelju u Zavičaju bajki, oduševljeno je nakon otvorenja prokomentirao početak 14. Ogulinskog festivala bajke Aleksandar Kovačević, umjetnički ravnatelj Festivala.

Podsjetimo, pored bogatog festivalskog programa, sve posjetitelje, očekuju i slasna iznenađenja ugostitelja ogulinskog kraja, tradicionalna obiteljska biciklijada – Ciklobajka i dodatni bajkoviti sportski sadržaji. Ogulinski festival bajke traje do nedjelje, 9. lipnja, sve do 20 sati.