Nova, mlada snaga karlovačke bolnice

Svečano otkrivena ploča nastavne baze Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci

VIŠE IZ RUBRIKE

  Studenti Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci svoju praksu i prve primjene naučenog znanja stječu u Općoj bolnici Karlovac. Povodom suradnje karlovačke bolnice i riječkog Medicinskog fakulteta postavljena je ploča nastavne baze.

  -Studenti koji su proveli praksu u ovoj bolnici upoznali su vrijednosti ovoga kraja, grada i bolnice. Većina studenata je odlučila početak svoje profesionalne karijere vezati uz Karlovac i Opću bolnicu Karlovac, istaknuo je dekan Medicinskog fakulteta u Rijeci Tomislava Rukavine.

  U bolnici je 13 studenata koji su podijeljeni u nekoliko grupa. Tijekom cijele akademske godine studenti medicine u Rijeci, njih 130-tak prođe kroz karlovačku bolnicu gdje stječe praktično znanje i disciplinu, a bolnica se pobrinula i za njihov smještaj.

  -Studenti su u početku bili smješteni u Hostelu Bedem, a sada su u jednom drugom hostelu. Dio studenata koja je vezana uz rad od 12 sati i uz rad u ambulantama provedu noć kod nas u bolnici, ne bi li osjetili još jedan dašak bolnice, rekao je ravnatelj Opće bolnice Karlovac, Ervin Jančić.

  Dobar dio studenata vratio se nakon završenog studija u Karlovac, naime jedna petina studenata došla je na osposobljavanje uz rad, a toliko ih i konkurira na natječaju za specijalizaciju.(ma)

  foto: i.č.