Karlovačka županija

Uručeni Ugovori za sufinanciranje usluge smještaja starijim i nemoćnim osobama u privatnom smještaju

VIŠE IZ RUBRIKE

Za ugodniju starost

Preuzeto je devet ugovora čija je ukupna vrijednost 116.200 kuna

Svečano preuzimanje Ugovora za sufinanciranje usluge smještaja starijim i nemoćnim osobama u privatnom smještaju upriličeno je danas u prostoru Karlovačke županije. Radi se o devet ugovora čija je ukupna vrijednost 116.200 kuna.

O samom programu više je rekla zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar.

-Karlovačka županija doista brine o svim ciljnim skupinama, a po prvi put u prošloj godini imali su poziv u vrijednosti od milijun kuna za 42 pružatelja usluga ili 42 doma na području Karlovačke županije koji su u privatnom sektoru kako bi omogućili što bolji smještaj, odnosno jednostavnije financijsko pokrivanje cijene vaše usluge, istaknula je između ostalog.

Kazala je kako na području Karlovačke županije za one korisnike koji imaju mirovinu manju od 1.500 kuna, a njih je bilo 57-ero, Županija je davala potporu u vrijednosti od 500 kuna, za korisnike s mirovinom od 1.500 do 2.500 kuna dala je potporu od 300 kuna, a takvih je bilo 211, dok je 197 korisnika koji imaju mirovinu do 3.500 kuna dobilo potporu od 200 kuna.

-Od negdje 790 korisnika ukupno na području Karlovačke županije koji su smješteni u vašim domovima, preko 50 posto, odnosno 470 je bilo u ovim limitima.

Doista me žalosti što više od vaših kolega nije povuklo ovu našu mjeru, svega 54 korisnika. Nadam se da ćemo i iduće godine imati ovakvu potporu koja će biti i u nešto većem cenzusu, natječaj će biti raspisan već u veljači, te molim da se svih 42-oje pružatelja usluge po ovim cenzusima jave na potpore Karlovačke županije kako bi se stanovnicima treće životne dobi koji su dali obol u svemu kroz svoj život, omogućilo još dodatnih sredstava u boravku kod vas, istaknula je Hajsan Dolinar i zahvalila pružateljima usluga na svemu što čine za treću životnu dob.

Gordana Rebić je ispred obiteljskih domova zahvalila Karlovačkoj županiji na potpori kojom su "omogućili da starija dob osjeti da je netko iza njih s obzirom da su cijeli život za to radili i stvarali temelje da im starost bude ugodnija".

-Mi kao predstavnici obiteljskih domova konačno smo osjetili da imamo nekakvu potporu naše Županije koja je prepoznala naš rad, a mi ćemo nastojati opravdati povjerenje koje su nam dali kako bi naši štićenici bili zadovoljni, kao i njihove obitelji s nama, poručila je Rebić.