Prvi Karlovački

Sve osnovne škole u županiji od sljedećeg ponedjeljka na online nastavi

Autor: Miloš Milovanović

15.12.2020

Županija

U jednoj je školi provedeno brzo antigensko testiranje na uzorku od trećine učenika; nije bilo pozitivnih učenika

Pored srednjih škola koje od ponedjeljka nastavu izvode online, ovaj tjedan ona se izvodi i u nekim osnovnim školama. Radi se o višim razredima  u Osnovnoj školi Vladimir Nazor u Dugoj Resi i OŠ Švarča. Prema C modelu nastava se odvija i u Osnovnoj školi Katarina Zrinska u Krnjaku i u cijeloj Područnoj školi Zagorje, doznali smo od županijske pročelnice  za školstvo Marije Šćulac. Najavila je i da sve osnovne škole prelaze na online nastavu.

Stožer je donio odluku da bi zadnji dan redovne nastave bio petak 18. prosinca i da će osnovne škole ići do 24. prosinca na C model. Odluka je koordinirana s ravnateljima, a razlog je blago povećanje broja zaraženih kako ipak ne bi za predstojeće blagdane dodatno pogoršali situaciju, kazala je pročelnica.

Dodala je da su na današnji dan u osnovnim školama pozitivna 63 učenika i 47 djelatnika, dok je u samoizolaciji 1.009 učenika te 38 razrednih odjela u samoizolaciji. U jednoj osnovnoj školi ovih dana je napravljeno i brzo antigensko testiranje, a rezultati su sljedeći.

Od svih testiranih učenika niti jedan nije utvrđen pozitivnim. Od testiranih djelatnika tri su bila pozitivna i sva tri su nenastavno osoblje. Nisu testirana sva djeca nego samo oni za koje su roditelji dali suglasnost. Radi se otprilike o trećini učenika jedne škole, njih 50-tak.

Foto: Igor Čepurkovski