Sve je spremno za vrtić u Plaškom

VIŠE IZ RUBRIKE

    Nepunu godinu dana nakon prvog sastanka na tu temu – sve je spremno da s novom pedagoškom godinom vrtić dobije i Plaški. Tako će 27-ero mališana s područja Plaškog najesen moći u vrtić, a njihovi roditelji bez brige na posao.

    Jedinica predškolskog odgoja bit će smještena u zgradi Osnovne škole Plaški, a za preuređenje i adaptaciju prostora Karlovačka županija osigurala je gotovo 482 tisuće kuna. Općina Plaški s 85 tisuća kuna financirala je nabavku opreme.

    Zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar i zamjenik županice Dejan Mihajlović sa suradnicima, u pratnji načelnika Općine Plaški Pere Damjanovića i člana Općinskog vijeća Plaški Ivana Šege obišli su prostor škole gdje će biti smješten vrtić i uvjerili se da radovi idu prema planu. Uređenje i adaptacija prostora su završeni, a sada slijedi opremanje i ograđivanje vanjskog dječjeg igrališta.

    Otvaranje jedinica predškolskog odgoja pri osnovnim i područnim školama konkretna je demografska mjera koju provodi Karlovačka županija. Zahvaljujući tom programu, jedinice predškolskog odgoja otvorene su u 6 općina koje do sada nisu imale vrtić i time je zbrinuto više od stotinu djece.

    S otvaranjem vrtića u Plaškom, sve će općine u Karlovačkoj županiji, osim Ribnika, imati osiguran predškolski odgoj, što se pokazala kao iznimno dobra demografska mjera.