Svaka škola donosi autonomni plan nadoknade nastave, Županija dala preporuke

VIŠE IZ RUBRIKE

    Svaka škola, bilo osnovna ili srednja u Karlovačkoj županiji, donijet će autonomno plan o nadoknadi nastave, ovisno o broju dana koliko su bile u štrajku. Naime, neke škole su već imale nadoknade, a neke su odrađivale i nadoknađivale dane u štrajku subotom. Dakle, svaka škola u koordinaciji s Vijećem učenika, Vijećem roditelja i Nastavničkim vijećem treba donijeti plan na Školskom odboru te ga uputiti osnivačima i resornom ministarstvu. Karlovačka županija je cjelokupni proces koordinirala sa školama, prije svega zbog problematike prijevoza, ali i zbog učitelja i profesora koji rade u više ustanova te im uputila određene preporuke.

    -Ubrzo dolazi zimski odmor i prema našoj preporuci radio bi se samo ponedjeljak 23. prosinca i to bi bila prva nadoknada. Ovo drugo bi ostavili jer smatramo da djeca i njihovi roditelji moraju imati slobodno za druženje povodom božićno novogodišnjih blagdana. Načelno bi se od odmora koji dolazi malo kasnije u veljači, odustalo. Dakle, od 24. do 28. veljače bi za većinu škola bila nadoknada kroz drugi dio zimskog odmora. Što se tiče proljetnog odmora koji počinje 9. travnja, naša preporuka je da taj dan bude radni, dok bi ostatak učenici bili na odmoru vezano uz uskrsne blagdane, doznajemo od županijske pročelnice za školstvo Marije Medić.

    -Uz takav plan i određene radne subote prije svega za maturante, uspjeli bi negdje krajem svibnja, točnije 29. završiti nastavnu godinu za maturante. Oko 25. lipnja bi pak uspjeli završiti nastavnu godinu za ostale učenike, kazala je Medić. (m.m.)