Prvi Karlovački

Sva najposjećenija kupališta na našim rijekama izvrsne su kakvoće

Autor: Sunčica Laić

30.07.2020

Županija

Kontrola kakvoće vode za kupanje provodi se na gradskom kupalištu Foginovo i na sedam lokacija koje se tradicionalno koriste kao kupališta u Karlovačkoj županiji

Velike vrućine posljednjih dana natjerale su brojne naše sugrađane da potraže spas i rashlade se u nekoj od naših četiri rijeke. Najposjećenija kupališta na kojima se i provodi analiza, trenutno su izvrsne kakvoće.

Potvrdila je to voditeljica Službe za zdravstvenu ekologiju Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije, Valentina Tomičić Žabčić.

-Zadnje uzorkovanje koje je Služba provela bilo je 27. srpnja i prema dobivenim rezultatima ispitanih pokazatelja, sva kupališta su izvrsne kakvoće i zasigurno će građani biti jako zadovoljni da se u ove vruće dane mogu rashladiti na našim kupalištima, poručila je Žabčić.

Inače, navedena Služba provodi kontrolu kakvoće vode za kupanje na gradskom kupalištu Foginovo i na sedam lokacija koje se tradicionalno koriste kao kupališta u Karlovačkoj županiji. To su Korana u Slunju, Mrežnica u Dugoj Resi i Mrežničkom Brigu, Kupa u Ozlju i Jurovu, Dobra na Grdunu i jezero Sabljaci.

Uzorkovanje i analiza provodi se u skladu s Uredbom o kakvoći vode za kupanje.